Vakantie, tijd voor reflectie. Het afgelopen jaar was Twitter voor mij bijzonder productief. Ik heb via Twitter talloze nieuwe mensen ontdekt, IRL ontmoet, producten ontdekt en klanten geworven. 

De afgelopen maanden merkte ik dat al dat volgen van tijdlijnen op Twitter (en in toenemende mate Facebook) en daaropvolgend getwitter en gereageer ook contraproductief begint te worden. Je raakt om de haverklap verstrikt in discussies waar je eigenlijk helemaal geen tijd en energie in wilt steken puur omdat mensen die je ooit bent gaan volgen vanwege een paar leuke ideeën, ook andere hobbies hebben waar je door het volgen van de tijdlijn voortdurend mee geconfronteerd wordt.

Toegegeven, ooit ben ik zo tegen een paar onderwerpen aangelopen die me grepen en waar ik me ook echt in ben gaan interesseren en inzetten maar ik kan niet elke strijd de mijne gaan maken….”Choose your battles” zeggen ze in het Engels. En ik ben dus begonnen met een een hele boel mensen te “negeren” die ik nu volg. Het is een soort mute knop. Ik vind u niet minder aardig of interssant maar ik moet me nu even een jaartje concentreren op mijn kerntaak. 

(Weekje rust, nog meer reflectie)

Eigenlijk is de FOMO (fear of missing out) hetgeen me de das omdeed. Ik heb nu twee weken sabatical er op zitten en dat is heel goed bevallen. Ik laat de “meldingen” van Twitter en Facebook dus voorlopig uit staan en lees wel op momenten dat mij dat uitkomt.

Ook ga ik meer gebruik maken van m’n blogs om zo wat genuanceerder mijn gedachten met jullie te kunnen delen, die 140 tekens zijn af en toe killing. Jullie hebben vanmorgen mijn eerste miniblogs op Twitter gezien.

Tot zo ver mijn bespiegelingen over twee weken Toscnane. Het was een genot eigenlijk die enorm brakke WiFi hier maar morgenavond ben ik er weer bij 🙂

Groetjes, Lars


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *