Stemverklaring, waarom ik niet ga stemmen

Zelden zo lang nagedacht over wat ik met mijn “stem” moet, maar ik ben er uit. Voor wie ook nog aan het worstelen hier de gedachtengang die tot mijn besluit heeft geleid.

Oekraïne en Europa

Ik ben in de breedste zin van het mogelijk maken van handel tussen landen om zo iedereen de kans te geven het beste van zijn leven te maken, spanningen tussen volkeren te verlagen en wederzijds begrip te kweken. Ik ben zelf (per ongeluk) betrokken getaakt bij een Nederlands-Argentijnse joint venture en het is ontzettend leerzaam om te zien hoe aan beide kanten van de grote plas gewerkt wordt. Argentinië heeft ook een nogal bedenkelijke geschiedenis en torenhoge handelsblemmerende barrières maar door samen heel hard te werken lukt het toch. Ontzettend vóór het weghalen van belemmeringen dus.

Maar “Europa” wordt bestuurd door lobbyclubs die betaald worden door Shell, Monsanto, Goldman Sachs en andere grote clubs in het grote geld circuit waar de meesten nog nooit van gehoord hebben maar met hun lobby wel het beleid bepalen. Deze clubs dienen maar 1 belang: hun anonieme aandeelhouders. Deze bedrijven hebben geen enkele moeite om eventjes een akker zo groot als Frankrijk op te kopen en plat te spuiten met glyfosaat om een decennium hypergoedkope mais te produceren zodat cornflakes, hamburgers, cola en andere onnodige maar winstgevende voedingsmiddelen weer een paar procent goedkoper geproduceerd kunnen worden. Er zal geen Oekraïnse boer mee geholpen zijn en het grondwater zal binnen no-time vergiftigd zijn. Maar tegen die tijd hebben we Wit-Rusland, Georgie of andere aan Europa gelieerde gebieden die we kunnen koloniseren.

Ik strijd al jaren tegen dit soort “Europa”, ik veracht het ondemocratische logge monster dat buiten het zicht van de kiezer allerhande verdragen sluit (TTIP) dat het grote bedrijfsleven helpt maar het MKB zwaar benadeeld. Het grote bedrijfsleven dat door hun legers aan topaccountants exact die loopholes weet te laten ontstaan zodat er nauwelijks belasting betaald wordt. Dit is inherent aan het Europese model, en dat moet eerder afgebroken worden dan ondersteund worden. Dit zou tot een zwaar TEGEN moet leiden.

Maar…… Daar gaat het woensdag helemaal niet om!

Geen Stijl

Dit door de Telegraaf geleide clubje randdebielen hebben inmiddels toegegeven dat gewoon de allereerste mogelijkheid aangrepen is die langskwam om een raadgevend referendum te organiseren. Doel was de Nederlandse samenleving op grotere afstand van “Brussel” te krijgen. Dat werd er alleen niet bij verteld. Een 40 miljoen kostende operatie werd gestart om de aandeelhouders van de Telegraaf duidelijk te maken dat de aanschaf van “GeenStijl” een goede zet was. Schofterig. Hoeveel startups hadden we met dat geld kunnen helpen. Hoeveel PGB-drama’s recht kunnen breien, hoeveel onafhankelijke ombudsmannen kunnen installeren? Echt ik KOTS van die lui. Ik zou dus eigenlijk VOOR moeten stemmen om de Telegraaf af te zeiken.

De Tweede Kamer / Regering

De Tweede Kamer creeerde een gedrocht van een democratisch gereedschap met het raadgevend referendum, want door de opkomstpercentage-eis ontstaat een asymmetrische kansverdeling zwaar in het voordeel van tegenstemmers. Zelfs als er een groot NEE komt woensdag dan nog zal de regering de wet gewoon ondertekenen, daarvoor zijn de belangen van Nederland te groot. En de regering is volkomen gerechtigd (democratisch toegekend) om dat besluit te nemen. Het zal de wrok in de samenleving nog verder doen toenemen, maar Nederlanders reaguren hun woede uitsluitend af op Feestboek en Twitter, dus volkomen ongevaarlijk. Rutte weet dat, en heeft een paar miljard gespaard om in september uit te delen, dus alles zal regkom.

Samenvattend

Men gaat woensdag stemmen omdat een Mega Mediaconcern zijn aandeelhouders iets wilde bewijzen. Het onderwerp is door de PVV-helft van Nederland gekaapt om voor 40 miljoen Euro eens effe lekker te kankeren en “Tegen” te roepen (en zijn reet gesubsidieerd af te vegen). Ondanks dat ik zwaar tegen dit type associatieverdragen ben (gericht op bevoordelen MegaCorp) is deze stemronde het verkeerde podium om daar iets over te zeggen, ik heb mijn zegje daarover bij de Europese verkiezingen al gedaan. Het is niet eens een verkiezing, dus ik ga woensdag ook niet “stemmen”. Weg met de Telegraaf en zijn tokkies! Parlementaire enquete Anybody?


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *