Klimaatzaak gewonnen….. en nu?

De historische uitspraak van de rechter in de KlimaatZaak weerkaatst nog tussen de muren van het Binnenhof en heeft het kantoortje van de Minister President nog niet eens bereikt.

Eerst even de cijfers van de uitspraak als SMART-doel formuleren: Nederland moet de CO2-uitstoot van 1990 met 25% verlagen per 2020. Toink.

Uitstoot 1990 : 161 miljard kilo (Kyoto norm)

Uitstoot laatst bekende jaar (2013): 166 miljard kilo
Doel 2020 : 1990 – 25% = 120 miljard kilo
Reductie doelstelling : 46 miljard kilo, 28% van het huidige gebruik
Reductiedatum 31-12-2020 = 5,5 jaar de tijd, dus 8 miljard kilo minder CO2 per jaar voor de komende 6 jaar.

Als we de bedroevende cijfers van het CBS bekijken dan zien we dat er HELEMAAL NIETS is veranderd bij de grote industrie, de kolenstokers meer zijn gaan verstoken, het MKB al een kwart gerealiseerd heeft (dat mag ook wel eens gezegd worden !!!!!!) huishoudens marginaal verbeterd zijn, afvalverbranders veel meer en dat het verkeer fors meer is gaan verbruiken (rijden en vliegen).

Wat is een plan voor de komende 5 jaar?
1. We stoppen PER DIRECT de invloed van het grootbedrijf op ons nationale beleid. Shell, Hoogovens, Varkensindustrie… POEF, daar is het gat van de deur want U heeft de afgelopen 25 jaar NULKOMMANUL bijgedragen aan de verduurzaming van onze samenleving. Meneer de Boer, U bent niet meer welkom aan de meedenktafel, U hoort nog van ons.
2. De Taxfreetour van Apple, Shell, Koningshuis, Nestlé, Coca Cola, Ikea & Co – waardoor maatschappelijke vraagstukken , waaronder deze, blijven liggen, de boefjes rijker en rijker worden en de vervolgkosten – bij niemand – meer terug kunnen.
3. We gaan luisteren bij het MKB hoe je verduurzaming nou eigenlijk doet
4. We gaan het vervoer DWINGEN om rap te verduurzamen: maximumverbruik voor auto’s, elektrisch vervoer stimuleren.
5. Vliegtax, BTW en accijnsvrije kerosine kan ECHT niet meer
6. Het bouwbesluit wordt morgen aangepast: Nul-op-de-meter is de norm, Passivhaus per 2020 verplicht.
7. Afvalverbranding als “duurzame bron” heeft gefaald. Nieuwe worden verboden, afbouw zodat we de afvalstromen 100% gaan hergebruiken.
8. Uitrol warmtenetten is langetermijnverhaal met zwaar leunen op kolencentrales, laten we onze “energie” slimmer in gaan zetten.
9. Nieuwe Belasting op zonnepaneelloze daken
10. Nationale isolatiecampagne. We leren 100.000 werklozen hoe je isolatie aanbrengt en halveren het gasgebruik in 5 jaar.

Eigenlijk is mijn idee dat als we de grote industrie geen stem meer geven dat we er met z’n allen wel uitkomen, de VVD’ers die zich zo laten beïnvloeden door de Shell lobby, dat is ons grootste probleem.

Werk aan de winkel!

TwitterVolgen

ps. Marjan, ONWIJS bedankt voor het behartigen van de belangen van mijn kinderen en mijzelf.
pps. Mijn wietvrijgave-oproep past hier niet zo bij nader inzien, maar als energiebesparingsmaatregel (wiet buiten verbouwen door boeren, zolderkamertjes weer voor de treintjes) wil toch niet onvernoemd laten.


Reacties

2 reacties op “Klimaatzaak gewonnen….. en nu?”

 1. Hi Lars!
  7b: Per direct stoppen met “bijfik” (Peter Polder) van houtpellets als z.g. CO2 neutraal. Grote leugens!

  8: Warmtenetten? Ik zie dat als een MUST! En wel met aardwarmte! De warmte is onuitputtelijk, de boortechnieken zijn er, zulke infra projecten zijn al eens eerder gedaan (aardgas) en brengen veel werk op. Ik zeg: doen LOL

  9: Belasting op zonnepaneel loze daken… maar wat te doen met noord-gerichtte daken waar geen panelen op kunnen? En wie betaalt? Huurder? Eigenaar?

  0: Stoppen met ALLE vormen van subsidie aan “fossiel” !! Het is van de ratten besnuffeld dat wereldwijd jaarlijks 650 miljard dollar subsidies word gegeven aan het ZOEKEN naar nieuwe fossiele bronnen – die we dus nooit kunnen benutten! – wij betalen zo mee aan onze eigen ondergang.

  Er is vast wel meer te doen 😉

  1. – Geothermie warmtenetten zijn helemaal in orde natuurlijk. En voor oude binnensteden wellicht een optie. Nieuwbouwwijken moeten gewoon energieneutraal
   – die daktax is om te prikken, om te denken. Belasting zou natuurlijk gebaseerd zijn aan hoeveel je zou kunnen genereren. Overigens zijn moderne panelen onwijs efficiënt. Mijn 5000 WP aan panelen liggen WNW en leveren ‘ochtends al meer dan een kW
   – en die 650 miljard is ook Nog eens aftrekbaar van de belastingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *