Met een vlekje: niet zo geschikt voor publieke funkties

Het lijkt voor de overheid bijzonder lastig om bestuurders, vertrouwenspersonen en toezichthouders te benoemen waar we onze zuurverdiende centjes, belangen en burgerrechten met een gerust hart aan toe kunnen vertrouwen. Het doel van deze lijst is om benoemingscommissies te helpen moeilijke vragen te stellen als een van onderstaande personen op shortlists komt te staan voor een van die lucratieve (semi-) publieke topfuncties. Mijn advies aan deze commissies: zet iemand anders op je shortlist.

Ik zal deze lijst regelmatig aanvullen.

U wist het natuurlijk al, VVD’ers zijn niet vertrouwen,maar deze drie wilde ik even met naam noemen:
– Mark Rutte
-Halbe Zijlstra
– René Leegte, ivm met GroningenGate

Paul Rosenmöller
Onbegrijpelijk dat Paul Rosenmöller als Voorzitter van het ‘Convenant Gezond Gewicht’ verantwoordelijk is voor het functioneren van Paul Rosenmöller – als Ambassadeur van Jongeren op Gezond Gewicht (JoGG) (onderdeel van het ‘Convenant Gezond Gewicht’)

De voorzitter van het Convenant Gezond Gewicht moet dus toezien op het functioneren van de ambassadeur van JoGG.
Om het geheel nog overzichtelijker en absurder te maken staat de ‘merknaam JoGG’ (ontwikkeld door publiek en privaat geld) geregistreerd op de naam van privé-persoon Paul Rosenmöller.

Bovendien is Paul Rosenmöller voorzitter van de VO-raad en tegelijkertijd dus ook voorzitter van Convenant Gezond Gewicht en Ambassadeur van JoGG. Als voorzitter van de schoolbesturen dient hij volledig onafhankelijk te zijn en hoort hij toch niet allerlei onzichtbare belangen te dienen?

Stapeling van functies met een heel schimmig doel waarbij de “publiek private samenwerking” onze kinderen een gezonde toekomst moeten garanderen. Dat partijen als Nestlé en Coca Cola vrijbaan wordt gegeven naar de vormbare hersentjes van ons kroost zonder dat we daar als ouders iets tegen kunnen doen zorgt voor een hoge notering in mijn lijstje. Zoekt u een bestuurder die brandschoon maatschappelijke belangen kan dienen? Paultje links laten liggen!

Jeroen Dijsselbloem en Wouter Bos
Ministers van financiën en in in die hoedanigheid eigenaar van staatsbanken.
Als er IEMAND invloed had kunnen uitoefenen op de exorbitante beloningen van de topmanagers van ABN en ING dan waren het wel deze twee figuren geweest. Maar de PvdA koos ervoor de toekomstige baantjes van hun pluchezitters te beschermen en de andere kant op te kijken. Zo konden bonussen enigszins beperkt worden terwijl de salarissen over de kop gingen. Wij belastingbetalers werden dus van de drup in de regen geholpen, want nu krijgen de “onvervangbaren” zelfs bij zware verliezen hun riante salarissen. Deze intriganten zijn wat mij betreft voor altijd ongeschikt voor welke publieke toezichtfunktie dan ook. Bah.

Guido van Woerkom (9-8-1955)
Werkte 15 jaar als asfaltpusher voor verkeersdienstmonopolist ANWB.
Hij gaf aan dat het na 15 jaar tijd was voor een nieuwe uitdaging, daarmee aangevend dat hij ontslag had genomen (geen recht op vergoeding), terwijl hij in werkelijkheid weggestuurd was door de RVT en dus recht had op 3 ton afvloeiingsregelingen. Dit publiekelijk “niet de waarheid vertellen” (en 3 ton geld van leden meenemen) was geen reden hem niet tot Nationaal Ombudsman te benoemen.

Theo Langejan
Als bestuurslid van de NZa had hij als pitbull alles wat mis is in de zorg moeten onthullen en rapporteren. Hij ging echter op kosten van de bedrijven en instellingen die onder zijn toezicht stonden regelmatig op “zakenreis”. Dit was volgens “interne richtlijnen” niet verboden, maar dat je als toezichthouder het morele kompas mist dat dit natuurlijk absoluut niet kan diskwalificeert je voor het uitvoeren van dit werk.
Het personeel van de NZa ergerde zich zo erg aan het gedrag van haar leidinggevenden en de interne bedrijfsvoering dat er een Zwartbroek over geschreven werd. Vanwege de zeer onveilige en intimiderende werksfeer pleegde de schrijver van het Zwartbroek zelfmoord.

Eitel Homan
Zie hierboven.

Elmer Mulder (VUmc)
De oud-topman van het VU medisch Centrum kwam vorig jaar in opspraak nadat op de spoedeisende hulp omstreden televisiecamera’s waren geplaatst. Mulder bleek zich bovendien nauwelijks raad te weten met oplopende problemen en conflicten binnen het ziekenhuis. (Bron : BNR.nl)
Hij kreeg voor dit geintje 7 ton mee.

Bernard Wientjes (ex-VNO)
Door Europese Comissie veroordeelde “ondernemers”-voorman bestierde jarenlang de Nederlandse badkamermarkt met een kartel. LOL. Verpersoonlijking van het corporatisme: jarenlang invloedrijkste Nederlander. Wist daardoor publicatie van kartelboete 4 jaar geheim te houden?

Anders Fogh Rasmussen (ex-NAVO)
Meneer Rasmussen, in dienst van de olie-industrie om de spanning in de wereld hoog te houden en daarmee de olieprijs, heeft zijn pijlen gericht op de antischaliegasbeweging met de mededeling dat uit zeer betrouwbare bronnen vernomen is dat de Russen daar geïnfiltreerd zijn om de gasexportbelangen van Poetin veilig te stellen. Zulke aluminium-hoedjes types vertrouw je nog niet het passen op je fiets toe.

TwitterVolgen


Reacties

Eén reactie op “Met een vlekje: niet zo geschikt voor publieke funkties”

  1. […] dus het collectief naaien van 100.000’en Groningers. Ik ga Mark, Halbe en René op mijn lijstje van totaal ongeschikte bestuurders […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *