Komkommertijd: Clusterfuck Nation

Er was een tijd dat ik trots was op Nederland, liberaal, vrijdenkend, coffeeshops, vingertje in de lucht tegen alle onrecht in de wereld, windmolens en het beste sociale verzekeringsstelsel van de wereld. Das war ein mal.

Vorig jaar stuurde ik jullie de zomer in met een blog over Diederik die met nepnivellering de nieuwe sociale heilstaat predikte. Deze keer een reflectie op onze hele samenleving, om op te kauwen de komende weken:

Het afgelopen jaar hebben we gezien wat onze nieuwe heilstaat in gaat houden: gezonde jonge hoogopgeleide landgenoten zien “het zorg probleem” en het “AOW probleem” voor hun neus opgelost worden. Niet doordat de enorme verspillingen, dubbele declaraties, waterhoofdige managementlagen en corrupte advieswereld uitgeroeid is. Nee, ouders die hun meervoudig gehandicapte kind zelf willen grootbrengen worden snoeihard gekort op hun budgetten terwijl zij JUIST weten hoe ze hun schaarse geld zo goed mogelijk kunnen besteden. Eenzame oudjes die nog met een vinger op de plasknop kunnen duwen worden uit hun verzorgingshuizen gegooid. Opa’s en oma’s die bij hun kinderen willen intrekken worden van hun AOW beroofd (want profiteurs!). En ondertussen verhogen we het eigen risico in de zorg zo ver dat zelfs de goedverdieners onder ons even moeten slikken voordat ze die rare vergroeide moedervlek door een specialist laten bekijken. Penny wise, pond foolish, want over 3-4 jaar zullen de uitgezaaide huidkankers en knobbeltjes hun ware aard laten zien, maar goed, dan hebben Diederik en Mark al lang hun topjobje bij zorgverzekeraar of EnergieGigant te pakken.

Vandaag in het nieuws dat de JSF (ik noemde hem eerder de widow maker) aan de grond moet blijven vanwege onverklaarde binnenbrandjes. Hatsikidee, de miljarden die we Mat Herben kado deden blijken dus gestort in het ronde archief. Over 15 jaar vliegen we nog steeds F16 (met robo-piloot), let maar op.

Schiphol/KLM het plekje dat Camiel Eurlings zich na zijn korte Haagse politieke carriere regelde, tja wat zullen we zeggen. De vrachtdivisie, toch de drijvende kracht achter onze high-Tech en bloemenindustrie wordt naar Parijs verhuisd. Vet bedankt met je “at your service”, het zal je wel weer een dikke premie opleveren, namens allen werkzaam op Schiphol, van harte gefeliciteerd!
20140704-160710-58030649.jpg

Zwarte Piet heeft zijn houdbaarheidsdatum ver overleefd, de VN wees ons daar terecht op en deze jonge traditie die uitkristalliseerde in de jaren 50 tot de “Kuifje in Afrika” schertsfiguur is hoognodig aan modernisering toe, maar dat zal waarschijnlijk eerst tot een burgeroorlog leiden.

Drugsinval Tilburg. Dat Ivo en ondergetekende niet zo snel vriendjes zullen worden zal inmiddels wel duidelijk zijn, maar hij maakt het de laatste weken wel heel erg bont, met “iedereen die hennep teelt is een boef” tot en met de (para) militaire acties van vandaag waarbij de media van voor tot achter volgeplempt worden met “criminele organisaties, witwassen, drugs etc etc etc”. Dit terwijl de overheid de coffeeshops DWINGT tot illegaal gedrag door haar voordeur/achterdeur hypocrisie. Ondertussen vreet Ivo 50% van de omzet van de uitbaters op en betaalt daar blauwe tuinmannen voor die hem blind gehoorzamen want het levert een dikke vette boterham op terwijl het sociale leed dat ze veroorzaken met geneus in onze zaken wordt weggewoven. Hele gezinnen met kinderen worden op straat geflikkerd voor een paar plantjes en middels zieke tweetjes (brandgevaar voor de buren) worden de handen in onschuld gewassen.

Kort na het reces zal Henk Kamp concluderen dat er geen steekhoudende argumenten tegen zijn Schaliegas aanvliegmethode zijn binnengekomen. Zijn vraag “heeft u problemen met HOE ik ga boren” is namelijk nul keer beantwoord. Dat iedereen in het vakje “overige opmerkingen” heeft gezet “WAAROM wil je in godennaam boren” zal altijd onbeantwoord blijven want Henk zit tot zijn schouder in Quadrilla, Shell, en NAM en heeft kaar 1 agenda : drill baby drill. Dat er inmiddels zeer luide geluiden uit Amerika komen dat de Schaliemanie daar over is en dat bovendien de methaanlekkages zo ernstig zijn dat er zelfs helemaal geen milieuvoordeel van gas t.o.v. kolen meer is doet niet ter zake. Kamp zal boren.
En dan heeft hij gisteren in zijn eentje besloten om de kolentaks af te schaffen, een Kadootje van 4 miljard aan onze fossiele industrie. Dat kwam nog bovenop de 150 miljoen (voor 10 jaar) die PvvdAardgas’er Sharon Dijksma namens Jeroen weg mag geven. Hoeveel oudjes zouden daar deze zomer van uit hun poepluiers gered kunnen worden?

Tja, ik nader het eind van deze braakbal. De NZa. De schaamteloosheid waarmee minister Schippers zowel het OM, de NZa, de ziekenhuizen haar ministerie en haarzelf de hand boven het hoofd houdt! Echt. Genoeg reden om alleen daarvoor al de hooivorken te slijpen en de hele kliek bij de stadspoorten ten toon te stellen, want wat zegt ze eigenlijk? “Zo gaan wij om met gevestigde belangen in dit land en u, burger, u kunt in de stront zakken met uw polissen en betaalde premies, als ze een maal betaald zijn mogen WIJ, het pluche, ermee doen en laten wat we willen zonder er ook maar aan IEMAND verantwoording over af te hoeven leggen”.

Artikel 13 dat zoiets pietluttigst regelt als ons basisrecht om zelf te kiezen wie onze huisarts wordt is door onze corporatistische 2e kamer aangenomen. De lobby-groepen van de ZKV hebben het voor elkaar dat voortaan zij en niet wij bepalen met wie we een diepe vertrouwensbasis op mogen proberen te bouwen. Het zal hun winstmarges flink verbeteren (want huisarts Flipse verwijst zelden door, dus dat is vast de beste in de regio). Vraagje: wie zijn eigenlijk de aandeelhouders van de ZKV’s? Mooi onderzoeksprojectje voor deze zomer.

Ging er dan helemaal niets goed het afgelopen jaar? Jawel hoor, Louis van Gaal staat met onze jongens in de kwartfinale van het WK, en zolang er brood en spelen zijn zal het rustig zijn in de polder. Ben benieuwd hoe mijn landgenoten zich voelen als ze straks na de kater of de euforie hun bankafschriften, kranten, polissen en pensioenaanspraken weer onder ogen krijgen. Het zou wel eens een hete herfst kunnen worden.

Fijne vakantie allemaal, hou je veilig!

TwitterVolgen


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *