Opstelten : “het oprollen van al die boeven”

Raakte helemaal in the mood van Ivo’s rabiate haat jegens de vredelievende thuisteler:
20140627-150836-54516957.jpg

Het is bijna tijd voor de revolutie (allons enfants de la Patrie) en als de lijken aan de hooivorken hangen te drogen is het eerste wat we doen de nalatenschap van Jetta, Diederik, Ivo en Fred opruimen. Ik spijker vast een lijst met decreten aan de boom:

Onkruid
– iedereen mag voortaan kiezen welke planten hij in zijn tuin zet
– de staat bemoeit zich niet meer met hoe burgers planten consumeren

Inkomen
– het hoogste netto inkomen (uit een arbeidscontract) stellen we op 10x het laagste. Ondernemers mogen dus best 10 miljoen verdienen, maar al die “exceptionele kwaliteit” die zich als pratend pak manifesteert in zorg, onderwijs, gemeente en weet ik waar : hupsakee, terug het loonhuis in.

Nutsbedrijven
– We ruimen markten op die helemaal geen markt zijn : zorg, energie, openbaar vervoer, onderwijs –> terug naar de nutsbedrijven

Geldbedrijven
Er is iets heel raars aan de hand in Nederland. Als je in een bakkerij wekt mag je niet de hele dag door krentebollen pakken. Als je bij een bloemist werkt mag je niet elke dag jezelf bedienen met bloemen. Als je in een supermarkt werkt mag je niet zomaar langs de schappen in je tassen vullen. Maar als je in een bedrijf werkt waar alleen maar geld rondgepompt wordt (staatsbank, verzekeraar, woningbouwvereniging noem maar op) dan mag je opeens onbeperkt van die berg snoepen. Per decreet krijgen de hoogste 5 echelons van dit soort bedrijven voortaan IN NATURA uitbetaald, tassen met boodschappen, een huur voucher, een OV-kaart. Het feitelijke handelen van de geldstroom laten we gewoon weer over aan computers.

Begint u al vrolijker te worden? De belastingen had ik al hervormd, dus ik stel voor dat jullie me tot verlicht dictator benoemen zodat ik al deze weeffoutjes zsm glad kan strijken


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *