J’accuse : de Participatiesamenleving

Twee berichten vandaag in het nieuws : foutieve uitbetalingen in Amsterdam, hoeveel 10-tallen miljoenen belastingsgeld als verloren moet worden beschouwd is nog onduidelijk, en “instanties in Rotterdam” die echt wel aan de deur van die al 10 jaar dode mevrouw waren geweest. Ze lijken niet samen te hangen, maar doen dat wel. Dat komt door onze visionaire premier die werklozen oproept om nou eindelijk eens een nieuwe auto te kopen en als ze dat niet doen dan toch op zijn minst te participeren door bijvoorbeeld (vrijwillig) verplicht incontinente demente bejaarden in hun zojuist herwonnen zelfstandigheid thuis (bejaardentehuizen wegbezuinigd voor Brussel) nog enige menselijke waardigheid terug te geven.

Want de overheid vraagt tegenwoordig nogal wat van haar onderdanen: loon inleveren voor een betere export, meer BTW voor de sluitende begroting, minder zorg in ZKV-pakketten, je verzint het niet of er is op bezuinigd. Wij burgers laten dat allemaal gelaten over ons heen komen, althans, ik heb nog geen menigten met hooivorken op het Malieveld of Binnenhof gezien.

Wij burgers doen dus denk ik wel ons ding om deze crisis door te komen, maar de overheid, die zal toch ook wel het bloed uit de schoenen lopen om die zich opofferende burgers een hart onder de riem te steken? Nou, daar gaat deze blog dus over, want ik vind dat de overheid schromelijk tekort schiet.

Vorige maand ging ik al los op het Openbaar Ministerie dat gewoon keihard liegt en mij een bijzonder onveilig gevoel geeft, want als bewindslieden door dat OM zo opzichtig uit de wind worden gehouden, hoe moet ik ze dan vertrouwen als ik onverhoopt ooit met Justitie in aanraking zou komen? Het is ons aller artikel 1 van de grondwet die ze verkrachten.

20131213-191432.jpg

Maar goed, de twee berichten van vandaag : Amsterdam betaalt sommige inwoners een woonkosten bijdrage (whatever that may be) uit van €15.500 uit waar 155,00 bedoeld was. “Waarschijnlijk ging er iets met punten en komma’s mis”. Sorry dat ik weer meneer de IT-expert moet uithangen, maar ook hier is dat weer zo klaar als een klontje. Waarschijnlijk heeft een of andere onverlaat Regionale Instellingen van een server aangepast waardoor in een geïmporteerd bestand de Nederlandse decimaalscheider (de komma) door het systeem is aangezien voor een duizendscheider (de punt).
Gebeurt 100 keer per jaar bij banken, iedereen is er alert op EN DAAROM WORDEN BIJ WIJZIGINGEN DE SYSTEMEN GETEST. Dat dat hier niet gebeurd is duidt op lamlendige procedures en luie testteams : dat is dus wel ONZE overheid! We betalen daar miljarden voor, en we worden met “foutje bedankt” het riet ingestuurd en moeten maar zien dat onze OZB weer voldoende is om al die gaten op te vullen. Ik eis waar voor mijn geld!

20131213-201810.jpg
En dan die arme dode mevrouw die 10 jaar onder een berg post lag te mummificeren. “Onze instanties zijn dus echt wel bij haar aan de deur geweest hoor” aldus een trots Rotterdams College dat onderzoek deed naar haar falen en dat glunderend zijn menselijke sociale gezicht zat te verkopen. Want die bitch betaalde de steeds hogere gemeentelijke heffingen niet, en wij van de “belasting en heffingenzaken” zorgen dan wel dat we onze zaakjes op orde hebben. We hebben beslag laten leggen op de AOW van dat kreng, en daarmee was ons probleem opgelost. De extern ingehuurde teamleider “Heffingen” had beloofd dat we de inningsquota elk jaar met 2,5% zouden verbeteren en dat is ‘ m gelukt, zijn bonus was terecht.

Nee, ik veroordeel onze overheid keihard, er is geen ambtenaar meer die zich afvraagt hoe het nou eigenlijk gaat na 5 jaar met iemand die door de overheid zijn AOW is kwijtgeraakt, het kan haar letterlijk geen moer meer schelen.

Wij burgers, wij redden ons wel, als we maar niet worden tegengewerkt door al die pennenlikkers en cijferfetisjisten. Hou alsjeblieft op met je Haagse vingertje ons te dwingen “te consumeren” als wij ons huishoudboekje op orde aan het brengen zijn, en hou nog meer op met ons pleonasmen als Participatiesamenleving door de strot te duwen.

Ik klaag je aan, gevaarlijke, luie, niet lerende, onmenselijke overheid!

TwitterVolgen


Reacties

Eén reactie op “J’accuse : de Participatiesamenleving”

  1. […] ← J’accuse : de Participatiesamenleving […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *