Martin Sommer ging op de koffie bij …… Aldel

Update 30-12-2013 : Hoe mierzoet is de ironie! Aldel failliet verklaard, eindelijk!!
(En nu als de sodemieter die 350 man aan ander werk helpen)

Dit is de laatste keer dat ik het woord Sommer in de mond neem, ga er geen energie meer in steken, wat een bagger stort hij uit over mijn ochtendkrant

Hij is vorige week bij Aldel (zie mijn kennismaking met dit bedrijf) op visite geweest, Neerlands enige Aluminiumfabriek in Delfzijl.
Duurzame energie kan volgens hem nooit een succes worden, want ondanks dat de fabriek een kilometer lang is passen er maar genoeg zonnepanelen op het dak om maar in 2% van de behoefte van Aldel te voorzien. Echt het staat er! Meneer Sommer onverweegt geen moment hoe dat dan kan. Want een strekkende kilometer zonnepanelen, da’s best veel stroom hoor!

Het antwoord is dat Aldel in zijn eentje 1,2% van alle energie van Nederland gebruikt voor het elektrolyse proces waarmee bauxiet wordt omgezet in aluminium colablikjes waar niemand op zit te wachten, meneer Sommer!!!!!!
Aluminiumfabrieken horen op plekken te staan waar de energie die nodig is gratis is : IJsland, de Sahara, desnoods Texas met z’n “gratis” schaliegas, maar niet in een kikkerland 1000-den kilometers van de bauxietmijnen en zonder eigen energiebronnen. Aldel was bijna failliet zegt ie, ach hou nou toch op, Aldel is al jaren failliet, maar wordt door Kamp cs. al jaren overeind gehouden.

Dure Duitse stroom? JA! maar ze zijn wel in 10 jaar afgekickt van kerncentrales, de pijn die dat oplevert wordt nu eens niet doorgeschoven naar hun kinderen, maar NU gedragen! Kunnen wij wat van leren meneer de potverteerder!

En maar zeiken over schaliegas. Martin, als we Aldel dicht doen houden we meer gas over dan we aan schaliegas ooit gaan winnen!

Eén citaat : “Voor Aldel is niet Europa maar de wereld de horizon. De aluminium-wereldprijs wordt op een beurs in Londen vastgesteld. Dit is bloedserieuze globalisering.”

Mijn antwoord : JA, luister naar de markt en ROT OP MET JE ALUMINIUMFABRIEK!!!!

Ik zal dit stuk na het eten afmaken, maar ik weet nu al hoe het gaat eindigen, meneer Sommer heeft me overtuigd dat Aldel weg moet, naar IJsland, kan hij daar volgend jaar op de koffie gaan bij z’n buddy Aldel directeur Karsten Pronk, herinneringen ophalen aan die malle Hollanders met hun windmolenmanie, en stukjes schrijven over hoe mooi Ijsland wel niet is. Ik ga er aktie voor voeren!

PS. Martin, ik heb door mijn bloggen o.a. geleerd dat Ad Hominem reageren niet zo netjes is, maar als je zo’n podium als het jouwe hebt, en je er zo ongenuanceerd op klimt om reclame te maken voor een van ’s lands grootste milieuvervuilers, dan maak je het je publiek wel heel erg lastig!
PPS. Ik ga je nu verder in je sop laten gaarkoken, en me actief inzetten voor echte alternatieven. Krijg er alleen maar slechte zin van en mensen gaan maar denken dat ik alleen maar kan schelden, terwijl ik best een aardige jongen ben!

TwitterVolgen

20131209-183437.jpg


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *