1984 (editie 2013)

Ik las op de middelbare school Orwells “1984” in 1983. Leek me wel tof om later te kunnen zeggen dat ik het gelezen had voor het jaar werkelijk aanbrak. Het was duidelijk dat dit boek geschreven was met de totalitaire staat in gedachten, en dat daarmee de U.S.S.R. bedoeld werd. Ik weet nog goed hoe het NRC Handelsblad verhaalde over kleine tuintjes die er oogluikend werden toegestaan voor eigen productie en waar de arme boertjes 50% van de landelijke tomatenoogst wisten te realiseren. Och, och, och dat regime!!! Maar goed dat we met “1984” gewaarschuwd werden voor wat communisme, en de waanzin van de staat die alles van zijn burgers wil weten, allemaal voor narigheid bracht.

20131109-235052.jpg

Fast Foreward naar 2013
De Russen dumpten hun regime en kozen een nieuwe dictator. En wij kregen in het westen Nieuwspraak, Het ministerie van Waarheid en al het andere moois wat internet ons gebracht heeft. Elke nieuwigheid werd met de grootste gretigheid door overheden aangegrepen om zijn onderdanen beter in de gaten te houden want er woedt een “War on Terror”. En dat was nodig ook want kijken we even naar de geschiedenis van terroristische aanslagen in Nederland.

1584 Willem van Oranje vermoord *
1977 Treinkaping “De Punt”
(2001 Twin Towers, VS)
2002 Pim Fortuyn vermoord*
2004 Theo van Gogh vermoord *
2009 Aanslag Apeldoorn **
2011 Moordpartij Alphen a.d. Rijn **
* politieke moord niet echt terrorisme, daarvoor moeten toch meer doden vallen
** gestoorde daders! geen politieke motieven, geen terrorisme

Kijk, hier begint dus eigenlijk mijn verhaal. Want na de moord in 1584 waren de AIVD en haar voorgangers natuurlijk op hun hoede dat zoiets niet nog eens zou gebeuren. Wel tragisch dus dat we met een Wereldoorlog en wat politioneel geneuzel aan de andere kant van de aarde onze “intelligence” nog steeds niet op orde hadden en in 1977 compleet verrast werden door een stel boze adolescenten met Nederlands enige terroristische actie ooit.

Maar toen was daar 9/11! Tjonge, nadat de VS jarenlang gewaarschuwd waren voor boze moslims in het midden oosten die wilden dat de VS hun heilige gronden zouden verlaten gebeurde het onvermijdelijke! De VS kregen een koekje van eigen deeg. Bush had hier al op gehoopt en gooide de volgende dag al zijn kaarten op tafel : alles was geoorloofd om iedereen die “de Amerikaanse manier van leven” niet respecteerde, tot in zijn rattenhol te vervolgen. Engeland en Nederland wisten niet hoe snel ze aan alle informatie eisen van de VS moesten voldoen. Inmiddels begon ons leven steeds digitaler te worden en trok de overheid steeds meer geld uit om radicale elementen op te sporen en voor te zijn.

Groot was dan ook de schrik toen een dierenbevrijder het welletjes vond met de provocaties van Fortuyn en een punt zette achter een turbulente verkiezingscampagne. Laat ik hier trouwens duidelijk maken dat ik ALLE geweld tegen politici en journalisten die op, of desnoods ver over, de grens van de vrijheid van meningsuiting opereren ten stelligste veroordeel! Lichte wenkbrauwfronsing wel dat alle inlichtingenwerk, en toch overduidelijke dreigende situatie, niet tot afdoende beveiliging leidde. Maar goed, we hadden pas 418 jaar ervaring met terreur, en het internet was pas jong dus vooruit.

Nog groter dus de verwarring als twee jaar later opnieuw een overduidelijk politieke moord plaatsvindt. Nu zullen toch alle “dots” wel met elkaar “geconnect” worden? Overheidsbudgetten voor schaduwen, afluisteren, infiltreren en dataloggen vliegen omhoog, dus we kunnen met een gerust hart slapen.

Niks hoor, Apeldoorn even tussendoor, op naar Alphen aan de Rijn. Inmiddels ligt je halve leven vastgelegd in databases van belastingdienst, gemeentes, wapenwetcontroleurs en AIVD’s, en we zijn nog steeds niet in staat om een zwaar psychologisch geval uit een wapenvergunningsysteem te filteren.

Gaat dit verhaal nog ergens naar toe? Ja! Minister Opstelten bestelt alvast een systeem in Israël dat in staat zal zijn om ALLE internetverkeer van ALLE Nederlanders niet alleen statistisch te analyseren, maar echt volledig uit te melken, tot de laatste muisklik aan toe. En dat terwijl de wet die zoiets toe zou moeten staan nog niet eens geschreven is. Dit gaat echt heel erg ver. Veel te ver.

The world according to Lars
En dit zou Stormglas niet zijn als ik niet met drastische oekazes zou komen die de boel op zijn kop zou zetten. En dat doe ik ook, want het leidt dus echt helemaal nergens toe, en sterker nog, ik begin me zolangzamerhand heel erg ongemakkelijk te voelen “in dit land”. En daar zijn ze dan:

– ALLE communicatie tussen ALLE burgers is uitgesloten van welke vorm van registratie dan ook
– ALLE locatieinformatie is totaal geheim (GPS locatie, treintolpoortjes, kentekenscanning de hele santenkraam) en mag alleen gebruikt worden om gedurende een factureringsperiode kosten te registreren, daarna wordt hij gewist.
– Nederland zegt alle informatieuitwisselingsverdragen met landen die zich niet aan de conventie van Genève houden op (o.a. De VS dus)
– Dit geldt zelfs voor telefoonbedrijven : na een door de consument bepaalde periode worden gespreksgegevens verwijderd (je kan dan natuurlijk niet meer reclameren op gesprekskosten, dat snap ik, maar het is me wat waard)
– Iedereen die een database bijhoudt met tot een persoon herleidbare informatie moet hiervan in een openbaar register melding maken. Er moet vermeld worden welke velden bewaard worden en de eigenaar van de informatie (U) mag die altijd inzien.
– opslaan van gegevens over personen buiten Nederland is verboden
– oekazes gelden ook voor belastingdienst, gemeentes, ZKV en politie.
– als er koppelingen aangebracht worden tussen systemen dan worden de eigenaren van de data (u dus weer) daarvan persoonlijk op de hoogte gebracht.
– overtredingen van de databasekoppelingsoekaze worden openbaar gemaakt, de dabasekoppeling wordt ongedaan gemaakt op kosten van beheerder.

Zo, dat lucht op, al dat gespioneer heeft ons niet veiliger gemaakt, de overheid raakt het zicht op haar primaire taak (haar burgers dienen) volledig kwijt en lijkt met niets anders meer bezig te zijn dan informatie over haar onderdanen verzamelen.

Boeven en terroristen
Boeven kunnen dus inderdaad zien dat er van hen informatie verzameld wordt, dat zal ze voorzichtig maken.
Terroristen worden niet herkend bij de grens, en ze kunnen hun busjes met TNT gewoon doorrijden naar het doelwit van hun keuze, ik neem dat risico graag. Het hoort bij onze tijd, en er rijden zich maandelijks meer mensen dood dan er in onze geschiedenis mensen zijn omgekomen door terrorisme. (Oorlogen uitgesloten).

De regering die er nu zit, die hebben we zelf gekozen, en de instituten die ze bedacht heeft om u on de gaten te houden komen uiteindelijk dus ook door onze stembiljetten. Als we echt willen, dan stoppen we met die onzin. Meneer Opstelten zegt dan maar tegen meneer Obama “Geen benul wat Lars in uw land wil doen, maar ik neem aan dat u zijn blog leest, maar wij hier in Nederland hebben er voor gekozen elkaar te vertrouwen, en dat heeft onze samenleving opener, vriendelijker en algemeen aangenamer gemaakt”

Welterusten!
TwitterVolgen

Ps.
De staat heeft mij in 1992 16 maanden opgeleid om 120mm mortiergranaten zo af te vuren dat ik er het maximale aantal voetgangers mee uit kon schakelen. Ook kreeg ik training in het gebruik van Uzi, FAL en pistool! Daarnaast mocht ik met PUNT50 op een kilometer afstand jeeps doorzeven. Ik ben daar gelukkig geen maatschappijhatende Jihaddist van geworden. Maar goed, 3e generatie allochtonen zijn nog steeds eng, dus die moeten in de gaten gehouden worden.

En Pps.
OM tapt teveel af


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *