iPad Air review

Die kon natuurlijk niet uitblijven, na het stuk over mijn originele iPad. Ik heb hem nu een paar uurtjes, dus echt diepgravend is het nog niet, maar het kan maar vast op papier staan:

The good
– wat is hij licht! Zelfs zo licht dat ik vanmiddag kramp in mijn hand kreeg van het vasthouden. Waarschijnlijk omdat ik hem onbewust vasthield als een iPad1.
– wat is ie snel (journaal 24 starten bijvoorbeeld, maar wanneer maak ze die streams nou eens autostarting?) #snapikniet
– wat is iOS 7 mooi
– dit is mijn eerste retina iPad, wat is alles mooi gestoken scherp!
– de Volkskrant volledige editie laadt ook snel, hopelijk heb ik alles goed staan zodat m’n krantje morgen gladgestreken klaar staat. Leve de 64GB, gelijk 15 dagen archief aangezet ipv. 1 dag.
– wat is het geluid mooi, veel voller dan de 1 (merk je goed als je TV-streams kijkt)
– het percentage naast het batterijsymbool kan gelukkig nog steeds uit. Jullie begrijpen na mijn vorige blog dat ik doodzenuwachtig wordt van een aftikkend procententellertje. Nu loopt de accu zonder aandacht te trekken gewoon lekker langzaam leeg. RUST!
– ik kan naar Safari en Twitter zonder de app opnieuw te hoeven laden, ahhhhhhhhhhh, net even drie keer heen en weer, heerlijk!!!! Dat maakt research wel echt veel makkelijker en tijdbesparender!
– Numbers opent nu onmiddellijk ipv na 30 seconden, dus ik kan spreadsheet tabelletjes in mijn blogs gaan gebruiken!
– de ontvangst van mijn 5GHz WiFi router is nu overal op de begane grond goed!
– Wat is de Microsoft RDP client mooi en clean! Goed zo MS, zo moet dat!
– wat is het “controle panel” (1 vinger omhoogswipe) mooi en praktisch, grote verbetering!
– De nieuwe cover is briljant! De 1 had geen cover, dus ik kende het fenomeen alleen van zien bij anderen. maar met de cover omgeslagen achter de iPad blijft hij op je knie hangen, super ergonomisch. Je kan hem nu precies zo neerleggen dat het
lekker typt.
– Spellingcontrole is wel fijn, maar als je vaak Engelse termen gebruikt onhandig. Ik hoop dat hij mijn woorden snel leert.
– die verkleuringen die u af en toe op het scherm ziet? Ik schrok me dood, maar bij nadere inspectie blijkt het dat iOS7 semi transparante menu’s heeft en kleurtjes op de website laat doorschemeren in de favorieten:
20131108-224322.jpg

The Bad
– waarom maar 9 icoontjes in een folder, dat vind ik echt te weinig, 12 of 16 had makkelijk gekund
– ik heb ruzie met de shift toets, mijn hersens snappen niet dat het volle symbool “ingedrukt” betekent.
– Ik snap nu wat er gebeurd, op de iPad1 werd shift blauw, dat is blijkbaar niet ambigu. #thisneedsafix
– ik kon natuurlijk direct WordPress upgraden, heel mooi! Alleen het kaartje met een overzicht waar de lezers vandaan komen is “not supported”, terwijl dat op de 1 wel werkte, strange
– mail wissen gaat met een swipe in de andere richting (WTF kan je geen mail meer wissen?), afijn ik ben gewend inmiddels.
– er zit een best wel goede camera op, maar durf ik op pad met m’n pad?
– omdat het scherm zo’n hoge resolutie heeft zie je vingervlekken iets beter dan op de 1. Het scherm laat zich gelukkig nog makkelijker schoonmaken met een droge microvezeldoek dan de met 1, hulde!
– mag ik een beetje zeiken? Waarom zit de tweede speaker niet aan de bovenkant? YouTube en films kijk je landscape, niet portrait, dus het stereo-effect heb je alleen dan nodig. Maar goed, het geluid is evengoed heel goed nu.

The Ugly
– uhm, heb ik iets gemist of bestaat er op het hele freakin’ internet nog geen dockingstation voor de Air? Hoe ga ik hem nu op mijn bureau zetten? Laten we hopen dat de Chinezen van DealExtreme heel snel met dat spul gaan komen, of liever nog Apple zelf.

Tips
– Dan heb ik op de achterkant 4 siliconen dopjes geplakt om te voorkomen dat die bekrast raakt, en bijkomend voordeel is dat je hem heel makkelijk op kan pakken.
– Als je zo’ klimaatverandering bent als ik dan is MeteoEarth HD echt een fantastisch mooie app. Je ziet luchtdrukken en windsnelheden bewegend op een globe geprojecteerd, heel mooi gedaan.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *