Kromme tenen van private zorg

“Mijn vader werd wat ouder en ik besloot de zorg op mij te nemen”

Aldus Marie-Louise Brenninckmeyer Schimmelpenninck. Terwijl ze haar port op de schouw plaatst zegt ze: “En toen kwam ik European Care Résidênces tegen, en dat is maar goed ook, want zo hou ik fijn wat tijd over om Quatre Main met mijn vader te spelen”, terwijl er een in gesteven uniform gehesen verpleegster glimlachend de residence in kijkt.
Hoe gruwelijk ???????????????????????????? ver moet je als bedrijf gezakt zijn om de mantelzorgers van Nederland die, bij wijze van spreken, 24×365 stront staan te scheppen belachelijk te maken. Het is toch triest dat de oplossing zo gepresenteerd wordt? Papa wordt beetje vergeetachtig, belletje naar de ECR en tot het gaatje Quatre Main spelen onder het genot van een portje.
ECR maakt duidelijk hoe ver de afbraak van de verzorgingsstaat inmiddels gelukt is. Als je tot de gelukkige 1% behoort kun je prima een residence huren met een priveverzorgster (ontslagen bij het verpleeghuis wegens te duur), maar voor de mensen die om wat voor reden ook alleen komen te staan en NIET de ECR kunnen bellen is het diepe armoede en verdriet.

ECR, ik snap dat er goed geld te verdienen is aan de Marie-Louises van deze wereld, maar kun je dat alsjeblieft met foldertjes op de golfclub regelen en niet 99% van Nederland zitten zieken met deze misselijkmakende reclame?

Dankjewel,
Lars Boelen


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *