Beste Philip den Ouden (@FNLI_nl)

Je liet mij vragen wat mijn drijfveren zijn en of ik die middels een persoonlijke email kenbaar wilde maken. Dat begrijp ik heel goed vanuit jouw functie als directeur van de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie. In jouw takenpakket staat namelijk dat je de belangen van de levensmiddelenindustrie moet behartigen. Nou is het mijn hele doel om de achterkamertjes en onzichtbaarheid uit de Nederlandse voedselindustrieoverlegwereld uit te bannen, dus die persoonlijke mail leek me niet zo’n strak plan. Ik wil wel graag uitleggen wat mij drijft, dus bij deze een open brief:

Ik vermoed dat je reageert op deze tweet van mij naar aanleiding van de uitzending van TrosRadar over het maar niet lukken van het verlagen van vet-, suiker- en zoutgehaltes van de producten van uw achterban:

Het punt is Philip, dat wij burgers (waar ik er gewoon eentje van ben, ik heb geen miljardenorganisaties achter me) machteloos moeten toezien hoe de industrie middels overleggen, convenanten en publiek-private samenwerkingsovereenkomsten met semi-overheidsorganen alle inspraak van burgers effectief uitgeroeid heeft. Terwijl het om mijn eten gaat. En dat wringt. Ik zie mijn jeugd opgroeien met zwaar gepromote zakken chips met de optimale verhouding toegevoegde suiker, vet en zout om honger op te wekken. Ik gaf ze “appelsap” mee terwijl dat achteraf suikerwater bleek te zijn. Als goedmakertje mogen ze 1x per jaar met hun zojuist behaalde margarinesmeerdiploma een Konigsontbijt met hagelslag op school eten.

En dat moet anders.

Dus zolang jij met dure woorden en VVD-blauwe stropdas blijft verkondigen dat “wetgeving tegen zout, zoet en vet niet werkt en zelfregulering effectief is” en dat “kidsmarketing eigenlijk nauwelijks effect heeft” blijf ik Pinokkioneuzen tweeten. Ik bereik er niets mee, maar het geeft me in ieder geval het gevoel dat ik mijn stem heb laten horen.

Lars

PS. TrosRadar en De Monitor hebben vakkundig onderbouwd waarom uw stellingen op gejokkebrok berusten. Ik mis tijd en budget om daarvoor een onderzoeksgroep en mediacampagne op te zetten dus daar zult u het mee moeten doen.

PPS. “Gekocht treuzelen is door middel van financiering van overleggroepen, convenantclubjes en “onderzoeken” zo lang mogelijk effectief beleid tegenhouden. Ik ben hier zeer bekend mee vanuit mijn werk voor het klimaatdossier.

 


Reacties

2 reacties op “Beste Philip den Ouden (@FNLI_nl)”

  1. De arrogantie van het grote geld, lees de macht! Misselijk makende attitude ! Philip….in één woord; BAH !

    1. Ik denk echt dat die mensen denken dat ze goed bezig zijn, maar ze zien niet meer goed wat het effect van hun handelen is. Ze denken dat ze zelf onderdeel zijn van een groter geheel terwijl ze het grotere geheel zelf zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *