Verwarde man geeft duurzaamheidsprijs aan Shell

Van de redactie – Vrijdagmiddag heeft een verwarde man in Den Haag een duurzaamheidsprijs uitgereikt aan de directeur van Shell. Hulpdiensten die toeschoten probeerden de man duidelijk te maken dat de directeur van Shell net had verkondigd dat onder zijn verantwoordelijkheid alle fossiele voorraden opgepompt, verkocht en verbrand zouden worden waardoor nu zeker is dat onze kleinkinderen een aarde zullen erven die verschillende graden warmer zal zijn dan ooit in de menselijke geschiedenis.

De verwarde man grijnsde toen hij dit hoorde en begon voor iedereen duidelijk hoorbaar “maar het is goed voor de aandeelhouders” te roepen. Vrienden van de man (naar verluid aanhangers van de extreemrechtse splintergroep Volkspartij Voor Destructie) probeerden het de ambulance medewerkers onmogelijk te maken om de gestoorde man tot rust te brengen. Uiteindelijk lukte het om de man met morfine injecties tot bedaren te brengen waarna hij afgevoerd is naar een plek waar hij zichzelf niet meer in gevaar kan brengen. De toegesnelde ME heeft de VVD’ers met charges van het Binnenhof verdreven.

Onze verslaggever vroeg de heer van Beurden, CEO van Shell, om een reactie. “Tja, als je jaarlijks miljarden subsidies afneemt om een opleidingsprogramma voor gesjeesde politici in stand te houden dan gebeuren er wel eens ongelukken. Wij zitten zelf niet op zo’n duurzaamheidsprijs te wachten, ons bedrijf houdt namelijk op te bestaan als de olie op is. Ik denk dat die meneer dacht op een heel makkelijke manier in ons traineeprogramma te komen maar dan rekent hij buiten de waard.”

Pas na zonsondergang keerde de rust terug op het Binnenhof.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *