Terugvanvakantieblog

Drie weken helemaal niet bloggen, spaarzaam geTwitter en het wereldnieuws ongefilterd zonder opinie, het is me wel een komkommertijd dit jaar.

Eerst maar even de vakantie ervaringen. We hadden een leuk huisje gehuurd op een half uurtje van Parijs. Vlak bij een stationnetje, leek ons handig. De eigenaar, local, keek ons raar aan, of we echt van plan waren om met de trein te gaan? Je kon namelijk veel beter met de auto gaan en gewoon in een parkeergarage op de Champs Elysee, bij de Eiffeltoren of de Notre Dame gaan staan. Dat bleek de beste tip ooit. Voor 32 tot 38 euro sta je een volle dag in een halflege, bewaakte parkeergarage op 250 meter afstand van het gebied waar je die dag door wilt brengen, lege plekjes worden met een lamp aangegeven, je hoeft niet te zoeken. Al snel was de Perípheríque niet meer de de grote angstgegner maar gewoon de rondweg, en de Avenue d’Italie geen autohell, maar gewoon de kortste weg naar het Pantheon! Echt een aanrader! En voor een fractie van de parkeerprijzen van Amsterdam of Utrecht sta je 1e rang in een echte wereldstad! De metro blijft natuurlijk de ultieme intra-stad vervoersmodus, geweldig!! Het was 30 jaar geleden, maar het volgende bezoek is al gepland.

De tweede week vakantie was er een van “mannendingen”, moeders thuis tussen de nieuwe Parijse jurkjes en tasjes, de mannen naar de Ardennen. Een beetje op goed geluk gekozen voor “Outdoor Camping Barvaux“, maar ook dit, een pure aanrader met opgroeiende kids. 200 plekken, voldoende douches, water en stroom op de kampeerplek (koude melk en boter bij het ontbijt!), een gezellige kantine met echte WiFi en echte cappuccino. “YoLo-groepen” moeten bij binnenkomst een geen gezeikverklaring ondertekenen, ze mogen na 23:00 buiten de camping op een weiland zoveel zuipen en kampvuur maken als ze willen, maar de camping is stil. Alle outdoor activiteiten die je maar kan wensen vanaf de camping en de mountainbikes (bijvoorbeeld) perfect onderhouden en degelijk! De week vloog voorbij, hoewel de 7 regenloze en zonovergoten dagen daar een belangrijke bijdrage aan leverden. 97,5% Nederlanders, 2,5% Vlaming 🙂 Dus voor het Frans van de jongens was het niet zo goed 🙂

Tot zover mijn persoonlijke beslommeringen. Blijft over een korte reflectie op het komkommernieuws:

Wat een tragiek, die 300 nietsvermoedende reizigers en bemanningsleden die (naar het zich laat aanzien) van de ene op de andere seconde hun beveilig geachte vliegmachine in 1000 stukken uiteen zagen klappen door een raket die bedoeld is om staaljagers te vernietigen. Of in de aanloop de MH17 begeleid wed door 2 Oekraïnse straaljagers, of in de luchtvaartwereld bekend was dat die raketten daar aanwezig waren, of het niet krankzinnig is dat je überhaupt over een oorlogszone heenvliegt…. Er zullen boeken vol over geschreven worden, handen zullen in onschuld gewassen worden en nog decennia zullen nabestaanden het naadje van de kous niet te weten komen. Wat ik er hier wel over kwijt wil is dat het tragikomisch is dat onze oorlogsredenaar Hans van Baalen in de winter met gebalde vuisten in Kiev stond stond om om oorlog te roepen, en dat het een Nederlands vliegtuig is dat per ongeluk uit de lucht geschoten is. Be careful what you ask for….

Gaza….. Nee daar heb ik geen woorden voor.
Ik kan er met mijn pet niet bij dat de internationale gemeenschap keer op keer de andere kant op kijkt terwijl duizenden burgerdoden vallen, vooral vrouwen en kinderen. Niemand ontkent dat de nazaten van de Holocaust een veilige plek verdienen om te wonen. Maar dat het volk dat zo ongelooflijk geleden heeft zich 70 jaar later tot genocide moet wenden om zijn punt te maken en daar een volk slachtoffer van maakt dat part nog deel had aan die hele Holocaust vind ik te bizar voor woorden. Ik ken maar 1 woord Israëlisch en ik hoop dat er nog genoeg Opa’s en Oma’s over zijn om hun kleinkinderen bij te brengen dat er uiteindelijk maar 1 oplossing is!

Shalom!


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *