Lieve Mona : “Waarom is een hond meer waard dan mijn vrouw?”

Ik sla inmiddels zo lang en hard op de trom dat mensen mij nu zelf onderwerpen aandragen die ze graag aangekaart zien op mijn blog. Dat stemt tot nederigheid, trots en ook wel wat verantwoordelijkheid.

Goed, daar gaat ie, mijn eerste lieve Mona.

Ik kreeg uit Het oosten van het land de volgende zaak:
Man 65, eigen zaak gehad, nauwelijks pensioen en daarmee volledig afhankelijk van AOW vindt na zijn pensionering een partner in het buitenland, zonder eigen inkomsten of vermogen. Ze gaan samenwonen. Hartstikke fijn voor ze, om zo samen de oude dag door te kunnen brengen. Totdat Jetta Klijnsma op de stoep stond met de AOW-wet in haar hand: “U woont samen, dus we gaan uw AOW korten tot 50% van het minimumloon”. Want als twee AOW’ers gaan samenwonen dan worden ze beiden tot van 70% naar 50% vh minimumloon gekort zodat ze samen het minimumloon verdienen omdat het anders wel erg riant wordt. Best redelijk eigenlijk. Maar waar de wet geen rekening mee houdt is dat “die ander” misschien wel helemaal geen recht heeft op AOW omdat ze pas na haar 65e hier is komen wonen. De meneer heeft moeten tekenen dat hij 10 jaar volledig voor haar garant staat. En dan word je TOCH gekort. Foutje in de wet zegt u gelijk? Yep, maar deze PvdAfbraak minister gaat er niets aan doen, want “dat zou te veel gaan kosten”.

Het trieste is dus dat als je als eenzame oudere een hond of kat neemt je gewoon je hele AOW mag houden, maar als je besluit lief en leed te delen met een mens, en die mens volledig op eigen kosten in je huishouden opneemt je daarvoor 20% van je inkomsten voor moet inleveren.

Het zijn dit soort weeffouten die ECHTE linkse partijen met een pennenstreek glad zouden strijken.

U weet dus waar u net als oud PvdA-coryfee Jan Pronk, ouder en wijzer, in maart op moet stemmen (hint : GroenLinks)

20140207-095352.jpg


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *