Ernstige verbranding bij plaatsing zonnepanelen Weert

Weertvan onze verslagever – In de week waarin Thailand opgeschrikt werd door een van de grootste olierampen uit haar geschiedenis, en er ook in de VS verschillende tragische doden in de fossiele industrie te betreuren waren ging het voor het eerst ook ernstig mis bij de plaatsing van de zogenaamde duurzame energiecentrale van de famile Guertz uit Weert.

20130731-144706.jpg

Woordvoerder C. Koolenbrander van de anti zonnestroom-organisatie A.Z.O. wijst al jaren op de problemen met zonnepanelen op daken van huizen van consumenten. Zo zou er broei kunnen ontstaan onder de pannen, verkeerde stekkers zouden al diverse boerderijen in de as gelegd hebben, de dikke gelijstroomkabels wekken leukemie op in jonge kinderen en last but not least liften de eigenaren van zonnestroomcentrales mee op subsidiestromen, maar geven ze niet thuis als de zon onder gaat of als het bewolkt is. “Daarnaast blijkt uit recent wetenschappelijk onderzoek dat de albedo-factor (weerkaatsingsfactor, red.) van zonnepanelen rond de 0% ligt (mat zwart), waar die voor de oud Hollandsche pan ronde 30% ligt”, aldus de heer Koolenbrander, “en dat betekent dat er momenteel veel zonne-energie wordt opgevangen waar vroeger nog zo’n 30% werd teruggekaatst, vooral in het infrarode deel van het spectrum. Dit leidt al tot een merkbare opwarming van de atmosfeer!”

De familie Guertz is om commentaar gevraagd over het tragische incident dat zich voordeed op hun dak. “Tja, dat is denk ik een beetje het risico van het vak”, aldus de heer Guertz die er verder nogal laconiek onder lijkt te blijven. Energie Bedrijf Nederland EBN wijst er op dat er onder Weert een dik pak schalie ligt waarop de lokale gascentrale prima 2,5 jaar zou kunnen draaien, zonder werknemers van de “duurzaamheids maffia” aan de ontstane gevaren bloot te stellen. De industriebond FNV roept op tot drastische maatregelen omdat de situatie onhoudbaar wordt, “nog een paar van dit soort weken, en onze leden zullen in aksie komen voorspel ik u”, aldus een anoniem kaderlid.

De eigenaar van installatiebedrijf PowerNow uit Nederweert heeft inmiddels het boetekleed aangetrokken, en stelt gratis beschermingsmaterialen ter beschikking aan zijn monteurs. “Op zo’n dag als vandaag moet je als werkgever je verantwoordelijkheid durven nemen”. De getroffen werknemer staat met een natte lap in zijn nek nog bij te komen van het incident maar zegt lachend “beetje stom van me, ik had me goed ingesmeerd, maar ik was m’n nek vergeten, tof dat Sjef petjes geregeld heeft, dat overkomt me niet nog een keer”.20130730-175705.jpg

TwitterVolgen


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *