Schaliegas

Nadat Henk Kamp op 26-08-2013 een moratorium op schaliegas afkondigde kwam er even rust in de tent, maar op 22 mei 2014 begon de Nederlandse staat (in de vorm van Gasproducent EBN, 100% staatseigendom) een nieuwe campagne VOOR schaliegas. Deze keer omdat “Groningen” het binnenkort op gaat geven. Daar gaan we weer, van voren af aan:

Hier mijn verzameling schaliegasblogs:

Geannoteerde Speech Rene Leegte

Kamerdebat nut en noodzaak van 5 juni 2014

Tegengas

Schaliegas <> Slochteren 2.0

Welk probleem lost schaliegas eigenlijk op?

Schaliegas en Gashydraten

Schaliegas gaat nooit meer dan 5% Slochteren leveren

Schaliegas, daar gaan we weer (Volkskrant, van Baalen)

Cursus schaliegasdoelen formuleren

Goed gesprek met een fossiel

NOS Komkommernieuws verhaal over schaliegas

Hoe de Britse overheid haar onderdanen fopt

Ik heb als blogger geprobeerd invloed uit te oefenen op het nationale debat daar over, en ben allengs tot de conclusie gekomen dat de beste manier daarvoor via de ratio zou moeten lopen : Welke doelen streven we eigenlijk na met schaliegas.

Als je deze blogs en mijn actievoeren interessant vond, mag ik je dan iets vragen?

Join the Conversation

7 Comments

 1. Schaliegas staat ter discussie en dat is niet zonder reden. Mijn mening is: bij twijfel niet doen! Donderdag 12 september 2013 is de dag van de duurzaamheid. Het is belangrijk dat huishoudens energiezuinig worden. Daarvoor is deze speciale cursus ontwikkelt.
  Hoe maak ik mijn huis energiezuinig
  Met de tips uit deze curus kun je jouw huis verduurzamen. Hierdoor hoeft de overheid niet te kijken naar schaliegas. Dat moeten ze mooi in de grond laten zitten.

  1. Hallo Pieter,

   Helaas is Leeuwarden net te ver om op 5 avonden heen en weer te rijden vanuit Weert, maar eventueel cursusmateriaal zal ik graag lezen!

   Verder sluit ik me bij je mening aan, en hoop ik dat we ipv schaliegas te gaan gebruiken stoppen met exporteren en voor niks weggeven aan de industrie zodat de burgers van Nederland de kachel nog lang kunnen laten branden tijdens de transisitie naar warmtepompen en nulwoningen.

   Lars

Leave a comment