Infrarood Verwarming

Winterzonpanelen

Een ontwikkeling waar ik heel enthousiast over ben is het infraroodstralingspaneel, of het winterzonpaneel zoals ik het hier zal noemen. De betere panelen in die categorie zenden heel specifiek warmte uit in het bereik dat doet denken aan uit de wind in de vrieskou in het zonnetje zitten: lange infrarood golven.

De panelen worden na een minuut of 10 zo’n 100-120 graden en zenden dan een heel behaaglijke warmte uit die je direct op je huid voelt, ook als de luchttemperatuur nog niet op het gebruikelijke niveau is.

De panelen stralen onder een grote hoek uit, tot wel zo’n 3,5 meter ver. Je kan dus vrij eenvoudig een schets maken van waar je een paneel kunt hangen en waar het dan comfortabel is.

Toepassingsgebied : kleine woonkamers, toiletten, badkamers, wasruimte, hobbytuinier, schuur.
De panelen zijn 200-1100 Watt afhankelijk van het formaat en worden idealiter tegen het plafond geschroefd. Plaatsing aan de wand kan maar dan moet wel rekening gehouden met de warmte, je zal je niet verbranden maar het is wel pijnlijk als je het paneel aanraakt.

Gebruik van de panelen verhoogt de elektra rekening maar verlaagt tegelijkertijd de gasrekening cq. stadsverwarmingsrekening.

Ik lever deze panelen direct vanaf de fabriek bij u thuis, er is geen importeur/groothandel.

In Limburg/Brabant kan ik indien gewenst een demonstratie verzorgen, ik probeer mijn reiskosten/benzineverbruik een beetje te beperken.

Aansluiten kan op diverse manieren, direct met een stekker, met klik-aan klik uit of andere Domotica of met een van de thermostaatoplossingen die hieronder staan.