Zakelijk advies

Naast mijn adviezen aan particulieren doe ik ook aan zakelijk advies. Vaak is de focus is initieel vaak meer gericht op de businesscase rondom energietransitie dan op “comfort”.

Toch is dit wel degelijk een belangrijk onderdeel van mijn adviezen omdat het aandacht besteden aan de bij voorbeeld verlichting, luchtkwaliteit en ventilatie een comfortabeler werkomgeving kunnen creëren waardoor je als ondernemer minder last krijgt van ziekmeldingen of verminderde prestatie door een oncomfortabele werkplek.

Ik kom ook gevallen tegen waar het verduurzamen van een object ook de primaire business verbetert. Als voorbeeld een koffie en chocoladewinkel waar het door alle halogeenlicht zo warm werd dat klanten in de zomer wegbleven en veel producten in de schappen verpieterden. Met een doordacht LED en ventilatieplan kon in de winkel een veel fijnere winkelervaring gecreëerd wat leidde tot een langere verblijftijd waarbij de klant ook nog eens meer producten te zien kreeg. Win-Win-Win

Het helpen van bedrijven is altijd een spannend traject omdat je van te voren nooit weet wat je aan gaat treffen en de hoeveelheden energie die verbruikt worden 100’den tot 1000’den keren zo groot zijn als bij woonhuizen. Als dan blijkt dat ik kan helpen dan maken we gelijk grote slagen in de energietransitie.

Bel me gerust voor een kennismakingsgesprek!

Lars – 06-2386 1080