Aankoopbegeleiding Woning & Energie

U staat op het punt een huis te kopen of nieuw te gaan bouwen en u twijfelt of het huis energietechnisch goed in elkaar zit, of wat mogelijk is qua zonnepanelen of warmtepomp? Kan de woning “Nul op de meter” worden gemaakt… en wat betekent dat eigenlijk?

Gefeliciteerd! U bent één van de eerste Nederlanders die zich deze zaken op tijd afvraagt! Want meestal worden mensen verliefd op een huis of project, tekenen, en kopen dan en laten een aannemer komen om de boel helemaal naar de smaak te maken en dan komt de eerste energierekening…… Te laat.

Bij de aankoop van vastgoed heeft U iemand nodig die gespecialiseerd is in het maken van een stappenplan dat de woning comfortabel, toekomstbestendig en betaalbaar qua energie maakt. Iemand die naast U gaat staan en u als “Critical Friend” ook de dingen durft te noemen die U misschien liever niet gehoord had.

Ik ben die “Critical Friend” die eerst goed luistert en een maatwerkadvies maakt.

U wilt snel weten waar u met de aanschaf van een nieuw huis qua energierekening ongeveer aan toe bent. Ook wilt U weten of het huis toekomstbestendig (van het gas af / NOM) te maken is. Maar misschien zijn er ook vragen over geluidsoverlast of luchtkwaliteit. Daarom heb ik de “energieschets” ontwikkeld waarin ik binnen twee dagen een goed beeld kan schetsen van wat er energietechnisch mogelijk is met de woning.

Deze schets is beperkt in omvang en scope en kan daarom binnen twee dagen geleverd worden.

Na aankoop kan ik U met een gedetailleerd plan helpen om goed voorbereid met een Architect of aannemer aan tafel te gaan voor uitwerking van alle plannen. Ik kan deze gesprekken begeleiden om tot een goed integraal plan te komen.

Duurzaamheid staat bij mij hoog in het vaandel dus ik probeer mijn autokilometers te beperken en daarom werk ik in een cirkel van 100 kilometer rondom Weert (dan kan mijn Leaf precies heen en weer).

Lars Boelen – 06 2386 1080

Voorbeeld van een energieschets: