“All Electric” Tandzorgkliniek Meerssen geopend

Op 21 september 2018 is in Meerssen door tandarts Meindert van Belle op feestelijke wijze zijn mondzorgkliniek geopend in de oude Rabobank in de dorpskern.

Gedurende een half jaar is er flink gesloopt en opgebouwd met als resultaat een heel fijn herbestemd gebouw waar het door de extreem goede isolatie tijdens de hittegolf van dit jaar al goed uit te houden was. Tijdens de bouw werd al duidelijk dat het in de winter ook goed gaat lukken het gebouw efficiënt te verwarmen met de Nefit Monoblock-warmtepomp van maar 14 Kilowatt. Deze werd geplaatst door Installatiebedrijf Pedro Heijnens uit Valkenburg. Het bruikbare vloeroppervlak van 450m2 is helemaal voorzien van vloerverwarming/koeling en alle kozijnen zijn vervangen door triple glas.

Door het zogenaamde No-Regret stappenplan van Lars Boelen is er eerst gekozen voor besparen, isoleren en ventileren en daarna pas voor de warmtepomp. Als er een jaartje op groene stroom gedraaid is gaat het pand nog voorzien worden van zonnepanelen waarvoor plaats genoeg is op het dak. Dan is namelijk pas duidelijk hoeveel zonnepalen er nodig zijn om energie-neutraal te worden. In het tussenliggende jaar kan er nog gebruik worden gemaakt van de steeds verdere prijsdaling van zonnepanelen.

Door een doordacht lichtplan van Dental Lighthouse en domotica van Loxone is een modern en praktisch gebouw ontstaan waar je bijna voor je plezier in een stoel zou gaan liggen.

Leave a Reply