Nachtelijke Spierkrampen (NS) – 2 fabels en 1 oplossing

Toen ik mijn lief leerde kennen lag er aan het voeteneind onder het laken een hard blok…. een oud afgebrokkeld stuk zeep ontdekte ik. Zoals dat in de begindagen van een relatie gaat probeer je van dat soort eigenaardigheden niet te veel te vinden maar ik vroeg er toch maar eens voorzichtig naar. “Ik heb ’s nachts spierkramp en Sunlight-zeep is daar een perfect huismiddel tegen”. Ik leidde daar uit af dat de krampen effectief onder controle waren maar dit bleek niet het geval. Maar de zeep mocht niet uit bed. “De zeep er uit, dan jij er ook uit”, nou dan weet je het wel.

Tijdens de verhuizing van mevrouw haar huis naar het mijne raakte het stuk zeep kwijt. Paniek, en mijn schuld vermoedde ik. En waar krijg je in 2017 nog antieke Sunlight-zeep? Ik dacht dat dat al sinds 1973 niet meer gemaakt werd. Maar internet bood uitkomst! Het wordt nog steeds gemaakt! De koerier bezorgde ons een gezinsverpakking waarmee we makkelijk de 22e eeuw gaan halen. *)

Tijdens het avondeten staat ook half Dokter Vogel op tafel met het hele assortiment tegen overgangsklachten. Maar ook Magnesium en Calcium supplementen en veel drinken, alle adviezen tegen kramp werden opgevolgd.

Je verwacht natuurlijk dat met een vers stuk zeep en al die homeopathie de klachten effectief onder controle te houden zijn maar dat is niet echt het geval. De afgelopen weken werden de kuit- en voetkrampen zo erg dat ik er ’s nachts uit ging om te helpen ze weg te masseren. En dan voel je dus ook dat het geen gepiep is van mevrouw: keiharde staalkabels en tenen die recht omhoog staan.

Genoeg is genoeg

Tijd voor medicijnen dacht ik en ik trok m’n Google outfit aan. “Spierkramp voeten nacht” bracht me al bij de eerste hit de oplossing: Nachtelijke Spierkrampen (medische term NS) is een veel voorkomende klacht bij vrouwen in de overgang”….. Bingo.

Inhibin

Er is ook een geneesmiddel voor verkrijgbaar : hydrokinine, merknaam “Inhibin”. €17 bij de apotheek zonder recept voor een maand.

Effect

Voor de behandeling : 10 van de 14 nachten heftige kramp

Eerste nacht van de behandeling : geen kramp, doorgeslapen. Tweede nacht idem, derde ook……..

Eerste week na de behandeling : geen kramp, 1x lichte aanzet tot kramp die door been optillen meteen verdween.

Ik denk, ik schrijf er maar een stukkie over want volgens mij zijn er massa’s vrouwen die met kramp slapen en zich arm kopen aan Sunlight en homeopathie terwijl er dus gewoon een oplossing in het schap ligt.

Europa

Inhibin, eigenlijk de ouderwetse kinine, die vroeger tegen malaria gebruikt werd, in een capsule. Helaas zit er ook lactose in. Ik zou graag willen weten waarom want daardoor is het middel minder fijn voor mensen met Lactose-intolerantie. Het is in Europa alleen verkrijgbaar in Nederland en Portugal. Raar, wat zou daar de reden van zijn? Het lijkt me dat de markt gigantisch is.

WAARSCHUWING

LEES DE BIJSLUITER EN, BIJ TWIJFEL, RAADPLEEG JE HUISARTS! ER ZIJN NAMELIJK NOGAL WAT BIJWERKINGEN EN SITUATIES WAARIN JE HET NIET MAG GEBRUIKEN!

*) AH schijnt dit placebo-middel ook te verkopen 


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *