“Ook wij gaan ons land terugveroveren”

Aldus Witler. Dat Trump dat gaat doen in samenwerking met de Ku-Klux-Klan twittert hij dan weer niet. Ik geloof ook niet dat Geert echt iedereen zonder Kaninefaten-genen wil uitroeien, althans, hijzelf en zijn vrouw zijn niet van Neerlandsch bloed. Wat dan wel?
Het gaat om het terugveroveren van de zeggenschap over ons eigen land. Maar dat hebben we al want iedereen met een Nederlands paspoort kan Nederlanders kiezen die het land besturen. Het is dus een ander soort “terugveroveren” wat speelt.

En daar zit denk ik wel wat in. Nederland IS eigenlijk helemaal niet meer van ons. De Post is van België, de bussen zijn van Arriva uit Duitsland, de Hoogovens zijn van een Indiër, KLM is van Air France, Energie is in handen van Rusland en Noorwegen en Frankrijk, het onderzoek aan onze universiteiten wordt voor 2/3 betaald door (buitenlandse) investeerders, belastingwetten worden geschreven door (ex)-werknemers van Goldman Sachs en het pensioenfonds van de belastingdienst wordt gerund door BlackRock. De (Amerikaanse) sigarettenindustrie was tot en met dit kabinet de adviseur van de minster van Volksgezondheid, de wetenschap zat in de wachtkamer. De NAM (half Exxon, half Shell, dat zelf voor de helft Brits is) bepaalt het beleid, uitvoering, controle op schadeherstel van de gaswinning.

Dus als we ons land terugwillen, en die kant gaan we blijkbaar op, dan zullen we moeten beginnen met nationaliseren, niet met moslims meppen. Maar PVV-stemmers (lid worden kan nog altijd niet) kiezen voor een Führer, niet een verkiezingsprogramma, want als ze dat zouden lezen dan zouden ze zien dat de deur wagenwijd open gaat voor nog meer privatisering, handelsverdragen en deregulering. Focus op verlagen belastingen van de rijken. Ik kijk er naar en lach er om. Ik pak een zak Neerlandse popcorn en een glas lokaal kraanwater en ga heerlijk van het schouwspel genieten.

En ik zelf? Ik ga kiezen voor een partij die snapt dat we maar 1 probleem hebben dat we op moeten lossen voor onze kinderen. Het ombouwen van Nederland naar een Full Electric samenleving heeft namelijk haast! Vandaag weer twee klanten helpen. Werkze!

@LarsBoelen

PS. Weet je wat je moet doen als je Nederland terug wilt hebben? Samen met je moslimburen een energiecoöperatie opzetten. Samen het dak van de supermarkt vol PV(V), laadpalen in de wijk, elektrische deelauto’s en een windmolen aan de rand van het bos. Een dikke vinger naar de NAM, Engie, Nuon, de autoindustrie en de banken. 

Samen is de toekomst!


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *