PvdArmen: “Ieder voor zich en God voor ons allen”

Ik heb het nu 20 keer gelezen:

20140621-184234-67354444.jpg

Een diep filosofische beschouwing van mevrouw Klijnsma over waar het volgens haar naar toe moet met onze samenleving. Een fraai kijkje is dat … in het totale morele verval van de PvdA in het algemeen en de mensen die het er voor het zeggen hebben in het bijzonder.

Want in wat voor wereld leef je als socialist als je wel meent dat mensen die nauwelijks van hun AOW (met eventueel een uitgehold pensioentje) kunnen leven wel even een moestuin gaan aanleggen in hun riante tuin (fruitbomen!) en hun hypotheek aflossen.

Even een rijtje losers die mevrouw Klijnsma uitsluit van haar socialistische heilstaat:
– huurders
– mensen in een appartement
– mensen die hun naasten met een PGB ondersteunen en helemaal geen pensioen opbouwen.

Kijk, ik ken wel mensen die hun tuin voor de ontspanning voor een stukje ombouwen tot moestuin, sommigen houden zelfs vee! Ik vermoed dat hun huizen al een poosje niet meer van de bank zijn. En ik denk ook dat ze niet hoeven uit te kijken naar de maandelijkse storting van de Sociale Verzekerings Bank als ze straks 65, 66 herstel 67 zijn. Nee, deze mensen kunnen zelf wel bepalen wanneer het welletjes is geweest en hebben helemaal geen enkele boodschap aan wat de PvdA of zelfs de VVD allemaal voor onzin uitkraamt. Ik geloof niet dat dat de categorie mensen is waar mevrouw Klijnsma zo vrolijk over zat te filosoferen.

Dat is de politiek filosofische kant van mijn probleem met mevrouw Klijnsma. De tweede set problemen betreft de meer praktische kant van het verhaal:
– volgens mensen die het kunnen weten heb je ongeveer 8000 m2 tuin nodig om in je eigen voedsel (het jaar rond) te kunnen voorzien. Een echt PvdA-tuintje zeg maar.
– als fruitbomen inkomen opleveren, dan zijn de grabbeljatjes van Jeroen vast niet ver om daar belasting over te gaan heffen, is dat het proefballonetje misschien?
– al die mensen in hun huurappartementjes, mag ik die gaan helpen door op vrijvallende lege bedrijfsterreinen stadstuinen aan te leggen? Gaat u me helpen die onroerendgoed bezitters te dwingen hun eigendommen terug te geven aan de samenleving omdat het nooit meer enig maatschappelijk nut zal hebben? Vast niet.
– gaat u me helpen de bestemmingsplannen aan te passen zodat we onze buurtparkjes in mogen richten als stadstuin? Vast niet.
– gaat u de Voedsel en Warenautoriteit opdracht geven om op te rotten en mensen zelf laten bepalen wat ze wel en niet willen telen. Ik denk dan vooral aan het probleem dat al die stadstuinen waarschijnlijk binnen no-time gepatenteerde overgewaaide genen bevatten van Monstanto c.s. en dus half Nederland voor de rechter zal dagen om licentie kosten af te dragen. Vast niet.
– bel je even met Ivo en Fred want als er iets is dat die arme bejaarde nodig heeft dan is het wel goede en goedkope medicijnen tegen pijn en reuma en laat dat nou JUIST iets zijn waar je wel op je balkon voor kan zorgen. Yep. hennep, daar is tie weer. Gaat u vast niet doen he?

Ik weet dat het bijna komkommer(uit eigen tuin)tijd is Jetta, maar je slaat de plank wel zo gruwelijk mis met je gekwaak dat het echt schunnig is. Je hebt geen benul hoeveel mensen die je tot je achterban zou moeten rekenen op hun ziel getrapt hebt. Ga je schamen, of beter, stel Diederik voor om de stekker er nu maar gewoon eens uit te trekken, want wij burgers hebben wel ideeën, maar daar hebben we een echt links kabinet voor nodig, eentje met ballen, niet eentje met corps ballen.

Beste Jetta,

Ik kom je graag uitleggen wat GROEN en LINKS is!

Je Lars.

PS. Dit is peanuts vergeleken met de misdadige acties van bureau jeugdzorg die het recht menen te hebben om kinderen uit een normaal gezin te laten ontvoeren en mishandelen, GRAAG LEZEN


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *