Hoe kan dat nou? Gadgets uit China voor bijna niks?

Vraagt u zich dat ook wel eens af? Hoe dat nou kan, al die goedkope spullen uit China? Ik ben een gadgetman en bezondig me regelmatig aan het laten vullen van een geel envelopje ergens in een buitenwijk van Shanghai met allerlei leuke hebbedingetjes. Bij het afrekenen blijft de teller vaak ruim onder het tientje steken.

Een voorbeeld: een component kabel voor de Wii zodat de het beeld op de HDTV scherper wordt. In de electronica winkel, als het al verkrijgbaar is, rond de €25,–. Niet echt om “eventjes” voor de fun te doen. Bij Pricewatch krijg je al een betere prijs : €11,– maar daar komt nog €5,– verzendkosten bij : 16 euro, bijna €9,– goedkoper.

20140406-003244.jpg

Toch maar even op DealExtreme gekeken. Zelfde kabel. Inclusief verzendkosten : €4,47. I kid you not!

20140406-003324.jpg

Ik weet dat ik waarschijnlijk geen importheffingen en BTW betaal maar komen er echt 12 euro aan kosten bij op een kabeltje van ver onder de €4?
En hoe kan het dat een pakketje met de luchtpost vanuit Shanghai GRATIS verzonden wordt! terwijl het vanuit Lutjebroek naar Weert €5 moet kosten?
De Nederlandse postbode brengt mij mijn pakketje blijkbaar gratis thuis? Ik kan er met mijn pet niet bij.

En de Duurzaamheidsman in me roept : nu komt die envelop met de luchtpost terwijl het kabeltje in de electrowinkel met het containerschip kwam (vermoed ik). Da’s waar, maar aan de andere kant wordt wel het Europese distributienetwerk omzeild, dat spaart weer energie. En ik spaar een ritje naar de Mediamarkt uit, en ik kan van de uitgespaarde €20 3x biologische kip kopen. Keuzes,keuzes, keuzes…..

Tot ik er wel met mijn pet bij kan laat ik ze maar nog eens envelopje vullen, ik heb nog wat ethernetstekkertjes nodig, eens kijken welke kekke kleurtjes ze op voorraad hebben. (En dan weer lekker een week smachtend de brievenbus openen hopend op al die Chinese stickertjes)
>


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *