GroenLinksWeert : Wie(ër)t als hennep hoofdstad van Europa

We leven in bizarre tijden. Volgens de politie wordt 1/3 van alle uren besteed aan het opsporen en vernietigen van wietplantages. U leest dat goed. Een op de drie van met ons belastinggeld betaalde agenten is eigenlijk tuinman in een blauw pak met een snoeischaar. De wetgever staat toe dat we hennep kopen, maar het mag niet legaal geproduceerd worden en is vervolgens verbaasd dat hierdoor een grote illegale onderwereld ontstaat die ook connecties heeft met harddrugkartels. Ondertussen blijkt niet 15% van alle woningbranden door thuisteelt te komen maar 10%, een daling van 33% in 1 week. Ook blijkt deze week de wiet niet voor export maar vooral voor eigen gebruik te zijn. Duizenden jonge mensen die met een strafblad de rest van hun leven moeten zien te slijten als paria omdat ze in hun jeugd een lucratieve hobby kozen omdat de overheid de randvoorwaarden schiep voor criminele cannabisteelt. Kortom, een overheid die volslagen in de war is.

Ik maak me er sterk voor dat GroenLinksWeert een einde aan die verwarring maakt met een heldere keuze: volledige legalisering van hennep. (Punt). Zolang het landelijk nog niet geregeld is : We vragen als Weert, de Groenste Stad van Europa, een kweekvergunning aan voor ons hele grondgebied, en willen grote commerciële kwekerijen die de Nederlandse (en Europese) markten gaan overspoelen met kwalitatief hoogwaardige spotgoedkope hennepproducten. De koffieshops kunnen gewoon naar de groothandel, BTW en accijns betalen en hun klanten tevreden houden. Thuiskweken staan we ook toe, om de professionele handel scherp te houden; want alleen door goed en goedkoop te produceren ontmoedig je thuiskwekers. Daarnaast is het hobbymatig natuurlijk toegestaan wiet te kweken, net zoals je ook wijn en bier mag brouwen, vrijheid liberale blijheid. Met de BTW en accijnsinkomsten voeren we de voorlichtingscampagnes op middelbare scholen over genotsmiddelengebruik en verslaving, die zo succesvol is in Rotterdam, flink op. Hierdoor zal de jeugd minder snel naar een joint grijpen.

En dat geeft ons dan eindelijk de handen vrij om de grote stap vooruit te zetten: grootschalig onderzoek naar en gebruik van medicinale hennepproducten. Zet uw aluminium hoedje even af, en lees met me mee wat er deze week in het wetenschappelijke nieuws was
– inzet cannabis bij afkicktrajecten harddrugsverslaafden
– inzet cannabis bij terugdraaien Alzheimereffecten
– inzet cannabis als pijnstiller bij reuma
– inzet cannabis bij bestrijden kanker
– inzet hennepvezels als High Tech lichtgewicht product voor o.a. de autoindustrie

En zo kan ik nog wel even door gaan. Zoals jullie op mijn blog kunnen lezen is zo langzamerhand wel duidelijk waarom THC-hennepolie zo’n heilzaam goedje is : het lichaam zit tjokvol met receptoren (ontvangertjes) die precies afgestemd zijn op de actieve stoffen in cannabis. Hierdoor staat in ieder geval wetenschappelijk vast dat bijvoorbeeld reumapijn (toch geen kleine groep van de bevolking) baat heeft bij THC-hennepolie. Dit medicijn zou gewoon bij de apotheek te halen moeten zijn, desnoods zonder vergoeding en op recept, het is spotgoedkoop te fabriceren en is goedkoper dan de verplichtte eigen bijdrage in de zorg: win-win denk ik dan.

20140306-165038.jpg

En waar ik dus voor wil pleiten is dat we hier, in ons eigen Weert, een paar van die leegstaande fabriekspanden ombouwen tot henneponderzoeksinstituut annex kwekerij en die prachtige braakliggende industrieterreinen, die volgens onze B&W te ver van de snelweg liggen om te kunnen ontwikkelen, tot weelderige hennep-akkers om te ploegen.

20140306-165224.jpg

U vind mij een dromer? Yup! Maar zonder nieuwe ideeën gaan we niet vooruit komen, en bij GroenLinks weet u waar u aan toe bent : weg met de betutteling, nieuwe kansen creëren, echte hightech banen binnen onze gemeente creëeren, zware criminaliteit onmogelijk maken, dat werk.

TwitterVolgen


Reacties

Eén reactie op “GroenLinksWeert : Wie(ër)t als hennep hoofdstad van Europa”

  1. […] – Weert gaat in een een van de leegstaande fabrieken een legale hennepkwekerij beginnen en voor een spotprijs cannabismedicijnen maken, en coffeeshops een legale achterdeur geven. – er […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *