Waanzin bijstook biomassa eindelijk ontmaskerd

Zo, ik ga weer eens lekker over duurzaamheid bloggen, die wiet is wel grappig, maar het schiet met Opstelten niet op, Kamp is tot meer beweging aan te zetten, hoewel hij wel bij de les gehouden moet worden.

Wat nu? De bijstook van biomassa is ingestort omdat we de kolenstokers geen zakken met gratis geld meer geven (“subsidie”), waardoor Nederland zijn door Europa opgelegde target van 20, 18, 16, 14, 12% niet gaat halen.

Ik ben daar blij mee want bijstook van biomassa was een vreselijke manier van duurzame energie produceren. Waardevol tropisch regenwoud werd platgebrand voor palmolie monoculturen, of bossen werden gekapt en opnieuw aangeplant met stekjes, maar of die bossen over 100 jaar weer net zo waardevol zijn als wat er voor ons Nederlanders die weigeren onze eigen boontjes te doppen omgekapt is? Bovendien is het weghalen van al die biomassa uit de 3e wereld funest voor de bodemgesteldheid daar omdat er geen compostlaag meer overblijft omdat alle biorestjes afgevoerd worden. Moet je je voorstellen dat in Nederland in de herfst elk jaar alle bladeren naar Saoudi Arabië geëxporteerd worden. Onze bossen zouden binnen no-time wegkwijnen. Nee, ik ben er blij mee, de keizer heeft geen kleren aan. Volgende stap is dat we de Noorse Hydro energie terugbrengen tot wat het is : nep groene stroom. Deze is namelijk in eigen land al eens voorzien van CO2-reductiecertificaten en wordt daarna ook nog eens aan ons verkocht. Hoewel de stroom dus wel groen is, is de keten niet duurzaam.

We moeten in Nederland nu echt aan de bak: ZELF aan de slag. Er valt genoeg zonlicht op ons kikkerlandje om onszelf te bedruipen, we zullen alleen wereldkampioen energie opslag moeten worden. Wij kunnen dat, we zullen wel als een gek de technologie ervoor moeten ontwikkelen : power2gas, zodat we over 5 jaar onze gasleidingen kunnen vullen met groene methaan en waterstof. Het gaat pijn doen, heel veel geld kosten, maar nu krijgen we de kans om te laten zien dat we echt duurzaam kunnen worden, dat we ook zonder handeltjes met nepcertificaten en koffieboonschillen onze energiehuishouding op orde kunnen krijgen. Aan de bak dus met energiebesparen en omdenken! Om te beginnen met het uitrollen van LED-verlichting in de hennepteelt……OEPS, doe ik het weer

TwitterVolgen


Reacties

2 reacties op “Waanzin bijstook biomassa eindelijk ontmaskerd”

  1. Er valt genoeg zonlicht op ons kikkerlandje om onszelf te bedruipen
    Idd. in de 17e eeuw waren we het rijkste land van de wereld en we gebruikten alleen duurzame energie.
    Als we nu eerst een stoppen met dat eindeloze heen-en-weer gereis elke dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *