Medicinale hennep – 3. Ontheffing – 5 plantjes & zaden kiezen

OK, we weten dat we hennep voor medicinaal gebruik willen kweken, en wel legaal.
Ik ben dus voor jullie in de papierwinkel van onze overheid gedoken om een kweekontheffing aan te vragen. Maar daar ben je als burger snel klaar mee:

– of ik even €1225 wil over maken aan de pennenlikker die “afgekeurd” op mijn in drievoud ingediende verzoek gaat stempelen. Kacheng.
– Vraag 1 en 2 gaan nog wel, mijn personalia, en ik hoef niet eens mijn BSN in te vullen!
– vraag 3 (rechtspersoon) lukt ook nog, ik ben een natuurlijk persoon, de overheid kent die categorie nog!
– vraag 4 (handelingen) : ik moet bijna alles aankruisen, vast geen probleem
– maar bij vraag 5 gaat het mis : kweken voor persoonlijk (of voor een vriend) medisch gebruik is geen aanvraagdoel, en hiermee is deze route dus doodlopend
– de rest wordt steeds erger, tot en met handelsregisters en kluizen aan toe, maar dat doet er verder niet meer toe.

Jurisprudentie
Het wordt dus geen officiële ontheffing. Mooi, scheelt me €1225 euro die ik beter kan besteden.
Maar daarmee zijn we aangewezen op de vage wereld van “jurisprudentie”, rechterlijke uitspraken die de kracht van wet hebben.

Informatiebron 1 zegt dit : het mag “soort van”
Volgens deze goede informatie over de jurisprudentie mag je altijd vijf planten kweken, als je maar geen groeilampen gebruikt.

Informatiebron 2 zegt dat de politie niet HOEFT op te treden omdat andere MISDRIJVEN erger zijn. Maar dit “gedogen” geeft je als kweker nog geen enkel recht.

Kortom ik heb nog meer uitzoekwerk te doen, maar eens met de lokale politie bellen hoe die er in staan.

Punt is wel dat je sowieso het risico loopt dat een diender met dadendrang die op een informatieve Tweet van je buurman afgaat met z’n collega’s de vangst van z’n leven uit jouw tuin kan komen sleuren. Al te erg protesteren kan je beter niet doen, voor je het weet heb je een accute loodvergiftiging, dus dat wordt dan even slikken. De hoofdcommissaris komt de volgende dag wel excuses aanbieden, maar de volgende lichting laagopgeleiden die de laatste circulaires nog niet gezien hebben dwalen door onze wijken. Het wordt dus zaaks de jurisprudentie uit te printen, en naast de deur te hangen, zodat je deze kan overhandigen voordat ze “even binnen komen om een tipje na te trekken”.

Afijn, van de rechter mag het so ‘s wel soms soort van niet, de pliesie moet nog erg aan het idee wennen, we zullen zien.

[memo to self : maak documentatie waaruit een Twitterende wijkagent in 5 tellen op kan maken dat HIJ de wet gaat overtreden door jouw tuin te betreden]

5 plantjes dus, in de volle grond, of ‘s winters bij de kachel.

Op jacht naar 5 zaadjes
OK dan, even zaadjes bestellen dacht ik, LOL. Manmanman, er gaat hier dus weer een wereld voor je open.
Ik ben me aan het inlezen op de website van Sensiseeds, en die verkopen dus letterlijk 10-tallen soorten zaad.

Ik kreeg de tip dat ik voor mijn doel (reumapijn) een soort moet kiezen met zo hoog mogelijk Indica genen gehalte, en de “Ruderalis” met 90% zou aan die eis voldoen. 5-15€ per zaadje, dat is wat je er ongeveer voor betaalt.
Alternatief zou zijn de Super Skunk maar die lijkt weer erg op roken toegespitst te zijn, en daar wilde ik juist wegblijven.

Bij een andere leverancier, Barney’s Farm tref ik varianten
Liberty haze en
Critical Kush

Volgens de kenner zou een mix van bijvoorbeeld de twee hierboven hele goede resultaten geven. Ik ga nu stout zijn en de overheidspropaganda van het Cannabisbureau NIET volgen. CBD alleen is niet zaligmakend, het gaat om een hoog THC-gehalte in combinatie met een relatief hoog CBD-gehalte. Juist die mix schijnt goed te werken! De olie die ik ga maken uit de combinatie van hennepbloemen moet zo sterk mogelijk zijn voor medicinale werking. Dat betekent wel dat mijn plantjes ook voor de blowende medemens interessant zijn, jammer, ik had gehoopt daar weg te kunnen blijven, maar goed, het doel heiligt de middelen.

Dan heb je nog keuze uit reguliere en “gefeminiseerde” zaadjes. Want we willen alleen de vrouwelijke bloemen oogsten lees ik, aan mannen heb je niks, afijn, ‘t is maar dat u het weet. We bestellen als beginneling dus die gefeminiseerde zaden.

Je kan ze gewoon via de post bestellen, ik hoef niet naar de groosjop, dus dat gaan we dan maar snel eens doen.

Volgende keer maar eens lezen hoe je je zaadjes van een tientje per stuk moet opvoeden tot echte hennepplantjes

PS. Mijn spellchecker stelt elke keer voor om van “hennepplant” “hennepplantage” te maken, ik zweer het je, en dat ga ik dus NIET doen oom agent! Gewoon, 5 plantjes, that’s it!

Wat vooraf ging:
Deel 1 – de corporatistische overheid
Deel 2 – geschiedenis

TwitterVolgen

Te verwerken info in revisie van dit stuk:
politiesepot (strafrecht) de politie maakt bij een geconstateerd strafbaar feit

3 Replies to “Medicinale hennep – 3. Ontheffing – 5 plantjes & zaden kiezen”

  1. gefeminiseerd is eigenlijk een hermafrodiet, de opbrengst en kwaliteit van gefeminiseerde zaden is dan een ook beduidend lager ten opzichte van exact dezelfde maar dan niet gefeminiseerd zaad.

Leave a Reply