Sociale taken overheid : niet alle varkens zijn gelijk

Even kort vandaag, een blogje omdat het niet in een tweet past.

1. De gemeente Amsterdam heeft een “Dienst Werk en Inkomen” DWI waar een aantal afgefakkelde ambtenaren de opdracht hebben gekregen om “werkschuw tuig” te leren dat “werk” in 2014 voor een kansloze bestaat uit het oprapen van sigarettenpeuken van diezelfde zieke ambtenaren, het ontdoen van oude dossiers van nietjes, schoenen poetsen of het planten water geven. Mensen leren volgens deze pennenlikkers weer wat een normaal levensritme is. Als je weigert deel te nemen aan de verplichtte lunchpauze word je gekort, terwijl ik me voor kan stellen dat dit wettelijk recht om je gedurende een half uur te ontspannen van je werkzaamheden JUIST bij dit soort afstompend werk extreem noodzakelijk is! RECHTERS zeg hier eens wat van!
20131226-222515.jpg

Kan de gemeente Amsterdam (en aderen gemeentes met zo’n DWI) een overzicht geven van de fantastische statistieken van mensen (of moet ik zeggen afgestompte slaven) die op deze wijze arbeidsmarktgereed zijn gemaakt? Ik geloof er helemaal niets van. En DWI’ers, je hoeft als ambtenaar niet alle werk wat je opgelegd krijgt uit te voeren als daarmee grondrechten van burgers geschonden worden, kijk voor de gein even naar artikel 1 van de grondwet.

Kosten lijsttrekkersdebatten Gemeenteraadsverkiezinggen 2014 in Weert
En dan de gemeenteraads verkiezingen 2014. In mijn gemeente worden 3 lijsttrekkersdebatten georganiseerd. Als nieuwe deelnemer aan de verkiezingen wil GroenLinks Weert graag meedoen aan die debatten! Maar wat blijkt?

20131226-221328.jpg

De gevestigde politieke partijen, gefinancierd met [begroting algemeen bestuur : 11 miljoen] publiek geld om hun taken uit te kunnen voeren, weigeren om die debatten te financieren, met als resultaat dat kleine nieuwkomers (we mikken op twee zetels) maar liefst €358 euro moeten betalen om mee te mogen doen met die debatten. Dat is 20% van ons hele verkiezingsbudget! De grote partijen merken de hele €2500,- die e.e.a. blijkbaar kost niet eens.

Het is maar weer eens duidelijk hoe ontzettend hard het nodig is dat er in Limburg nieuwe politiek gevoerd gaat worden! Ik voeg bij deze een nieuw verkiezingsthema toe aan onze politieke agenda:

Als GroenLinks in de Raad komt zullen de kosten van het lijsttrekkers debat 2018 integraal voor rekening genomen worden door GroenLinks, zodat elke nieuwe partij die zich wil presenteren dit zonder financiële drempel kan en mag doen!


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *