Mag een kamerlid voorkomen dat volk over dreigend gevaar ingelicht wordt?

 Vanmiddag deze werkelijk bizarre tweet van VVD-Kamerlid Remco Dijkstra: 

Ik weet niet waar de kloonmachine staat waaruit elke paar jaar de van Baalentjes, Leegtes, Shippers en nu weer Dijkstra’s komen maar ik zou het graag weten zodat ik er een klomp in kan gooien.

Deze door de totale gewetenloze fossiele industrie gevierde VVD-partijbonzen weten keer op keer de publieke discussie in een richting te sturen waar we als Nederlandse volk elke keer weer slechter van worden.

Of het nu de neergehaalde MH17 is waar van Baalen rechtstreeks op aangesproken kan worden, het opgenomen treingesprek van René waaruit klip en klaar bleek dat “onderzoek” dé strategie is van de VVD om de belangen van de fossiele klimaatvernietigende industrie te dienen is, of dat het nou Edith Schippers is die tegen alle Europese wetten in de tabaksindustrie blijft faciliteren met lamlendig beleid waardoor ook nu nog hele generaties jonge rokers toegevoegd worden aan het contingent “replacement smokers”. Al met al kunnen duizenden en duizenden recente Nederlandse doden direct toegeschreven worden aan het VVD-beleid onder Rutte.

Maar goed, daar ging die tweet niet over. Remco vraagt zich af waarom de directeur van het KNMI “klimaatalarm oranje” afkondigt om het Nederlandse volk te waarschuwen. Nou Remco, dat zit zo:  

Kijk Remco. Het is misschien een ongemakkelijke waarheid voor de VVD dat inmiddels onomstotelijk is komen vast te staan dat de uitstoot veroorzaakt door de Shell en de NAM extreem snelle klimaatverandering veroorzaakt maar om je dan als volksvertegenwoordiger druk te gaan maken in de Kamer over het feit dat het KNMI nu actief gaat waarschuwen voor de gevolgen die jij en ik aan den lijve gaan ondervinden, dat vind ik onverkwikkelijk.

Ik begrijp dat het je persoonlijke doel is om in Hall of Fame van klimaatontkenners terecht te komen en wat mij betreft heb je je nominatie binnen. Ik hoop dat je Kamervragen snel op de agenda komen en dat je helemaal afgemaakt gaat worden door je collega’s in de Kamer die wél snappen dat we een extreem serieus probleem hebben. 

Als ik tijd heb kom ik kijken, ik neem cola en chips mee.

2 Replies to “Mag een kamerlid voorkomen dat volk over dreigend gevaar ingelicht wordt?”

  1. Dan heb je ook nog een Halbe Zijlstra die zegt “of de mens nu wel of niet verantwoordelijk is voor de opwarming van de Aarde, dat doet er niet echt toe.”
    Melanie Schultz wilde in een uitzending niet eens zeggen dat de opwarming door de mens wordt veroorzaakt.
    Rutte zegt als er naar gevraagd wordt dat het een groot probleem is en dat we ambitieus bezig zijn, en komt er zo iedere keer mee weg.

    Vind je het erg als ik die reactie van Dijkstra niet eens zo vreemd vindt? Althans, ik kijk er niet van op. Ze willen alles in de doofpot gooien.

    1. Ja Leo, de lijst van VVD’ers die actief meehelpen een oplossing te voorkomen is inderdaad veel langer. Maar mijn scheet duurde niet langer dan 10 minuten 🙂 Zou er een heel boek kunnen schrijven als ik er echt voor ging zitten, maar ik ben te druk bezig om iedereen van het gas af te helpen, daar geef ik nu even prio aan.

Leave a Reply