Topbankiers zijn goud waard

We worden er al van ver voor de crisis mee doodgegooid: je moet je beste mensen wel marktconform belonen, anders lopen ze naar “de concurrent”.

Vandaag zagen we de ontluisterende waarheid: die “concurrentie” dat zijn de top zakenbanken in Londen: Barclays, UBS, Citigroup, JPMorgan.

En die klootzakken belazeren de kluit (dat kan omdat niemand echt toezicht houdt) waardoor consumenten voor miljarden opgelicht zijn. En door dat vals spel kunnen de toppertjes hun topsalarissen verantwoorden richting hun board of directors (die graag de andere kant opkijken) en worden ze de benchmark waar de rest van de industrie zich aan optrekt….”wij moeten wel tonnen meer betalen, anders gaan onze beste oplichters traders naar Barclays, RBS of UBS”. 

Ik ben bijzonder benieuwd wanneer de HayGroup, loongebouwspecialisten, met Zalm en Dijsselbloem bellen om hen mede te delen dat de top van het bancaire loongebouw een groot luchtkasteel was en dat bankiers eigenlijk in het boekhoudersloongbouw thuishoren.

De volgende keer dat een Nederlandse zakkenvuller bankier het woord concurrentie in z’n mond neemt als hij het over de salarisontwikkeling heeft verwacht ik dat het journaille de betreffende leugenaar keihard in z’n gezicht uitlacht en hem er aan helpt herinneren dat die concurrentie alleen in zijn hoofd bestaat. 

  


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *