MijnStroom? Dat wordt dus ZelfStroom!

Een van de eerste dingen die je moet doen als je een nieuw huis betrekt is een energiecontract afsluiten. Nou ben ik nogal kieskeurig, want het moet groen, lokaal, duurzaam en als het even kan voorbereid op zonnepanelen, warmtepomp en electrische auto. Daarnaast moet het eigenlijk ook nog cooperatief, samen, want ik heb een broertje dood aan fossiele mastodonten.

Het toeval wil dat ik deze week op het Crowdfundplatform Symbid een fundingactie tegenkwam voor het bedrijf ZelfStroom. Die hebben het ei van Columbus ontdekt: zonnepanelen verhuren aan huiseigenaren, en de huur laten betalen met de stroomopbrengst. Dat kan omdat de rente momenteel historisch laag is (omdat de fossiele economie aan het instorten is maar dat zeggen we even niet tegen Henk en Jeroen) en het gevolg is dat ze ontzettend aantrekkelijke tarieven kunnen bieden.

Ik vind investeren in startups leuk maar ik ben enorm kieskeurig, ook hier weer, voordat ik ergens in ga investeren:

  • het product moet revolutionair zijn
  • het product moet duurzaam en/of sociaal zijn
  • Het bedrijfsmodel moet omzetgroei zonder personele groei mogelijk maken
  • Een beetje snelheid op de markt doordat men vroeg is en een topteam heeft.
  • Een goed bedrijfsplan met een realistische waardontwikkkeling die recht doet aan het hoge risico dat je neemt door vroeg te investeren.

ZelfStroom vinkte al die vakjes aan, en de aanbieding om beleggers te lokken is ook nog eens absurd aantrekkelijk: 1500€ investeren en daardoor 675€ korting krijgen op je panelen waardoor de netto investering maar 825€ is als je toch zonnepanelen wilde. Als het middenscenario uitkomt stijgt de waarde voor 2020 13x. Met miljoenen huizen die afgesloten moeten worden Van Slochteren is er een bepaald aantrekkelijke markt, dus waarom niet?

Omdat ZelfStroom voor de verhuurdiensten gaat maar ook energiebedrijf is doen ze stroom en gas er gewoon bij: je krijgt het tegen kostprijs thuisgeleverd als bij elke andere energie leverancier zolang je nog niet zelfvoorzienend bent.

Mijn vermoeden dat ook hier de oprichters weer erg benaderbaar zouden zijn bleek ook nu weer uit te komen. Deze week offerte doorgesproken voor mijn zonnestroominstallatie en deze zomer al zelf koken en douchen op zonnekracht! Yes!!!

De toekomst is elektrisch!


Reacties

Eén reactie op “MijnStroom? Dat wordt dus ZelfStroom!”

  1. […] van de campagne bijvoorbeeld benaderd door duurzame blogger Lars Boelen. Hij schreef niet alleen een heel positief artikel over Zelfstroom, maar hij investeerde ook. Bovendien bestelde hij direct 15 […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *