Tulip Oil op Terschelling? NO FUCKING WAY

13 jaar nadat het Kyoto protocol getekend werd, 5 jaar nadat het protocol in werking trad bedacht de oud directeur van de NAM, tevens commercieel directeur van Shell, de weledelzeergeleerde heer Roelof Platenkamp om een bedrijf op te richten om zijn netwerk in Den Haag en technische ervaring bij de NAM om te zetten in harde euro’s.

Missie van Tulip Oil:

* To redevelop abandoned or mature onshore oil fields (particularly those ‘prematurely’ abandoned).
* To develop onshore stranded oil and gas assets considered unattractive by existing license holders.
* To conduct exploratory appraisal in proven oil provinces.

Daar staat dus dat ze, met de kennis van Kyoto vers in het geheugen, in 2010 (5 jaar na Kyoto) een bedrijf gestart zijn dat er op gericht is om de laatste restjes fossiele brandstof uit de grond te persen, die Shell en Esso en zo niet meer konden winnen omdat die bedrijven te hoge overhead hebben. Als piepklein lean-en-mean bedrijfje zijn bijna lege velden toch nog winstgevend te exploiteren.

De integriteitsregels van het bedrijf zijn keurig:

* geen betalingen doen of er toe aanleiding geven dat betalingen worden gedaan die als omkoping kunnen worden gezien of gedragingen bevorderen

Maar meneer Platenkamp heeft een hele carrière achter de rug bij NAM en Shell en weet exact welke ambtenaar hij moet hebben voor welk legaal stukje van de puzzel om Henk Kamp zijn krabbel onder een exploratievergunning (met automatisch gegunde exploitatievergunning) te verwerven. Dat is niet illegaal, het is alleen volslagen immoreel. Want we WETEN nu dat we de fossiele brandstoffen in de grond moeten laten, en Roelof maakt misbruik van de tergende traagheid van de ministeries om internationale verdragen in lokaal beleid om te zetten.

En nu heeft hij zijn pijlen op Terschelling gericht. “Niks aan de hand hoor daar” laat hij zijn woordvoerder vertellen.
(null)

We gaan netjes een MER maken, fêteren Henk en de VVD op een paar lekkere etentjes, wachten op goedkeuring en dan negeren we de wensen van de lokale bevolking om hun prachtige eiland met rust te laten.

Tulip Oil? Ondanks hun mooie groen tulp en blauwe luchten echt het ZWARTSTE van het ZWARTSTE wat de Nederlandse olie-industrie heeft voortgebracht. Ik sta vol achter de Terschellingers, die wat mij betreft alle klompen in de wetgevingsmachine mogen gooien die nodig zijn om dit milieucriminele idee tegen te houden!

STOP FOSSIL FUEL NOW!!!
(ik was van de week ook al boos vanwege Groningen)

De misdadiger die meent dat Kyoto niet voor hem geldt (hij is namelijk al lang dood tegen de tijd dat Waddeneilanden in zee verdwijnen):

(null)


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *