Nederland zonder aardgas, yes we can

Tot 1950 leefde Nederland zonder aardgas, op kolen. Toen ontdekten we deze “once in a life time” energiebron. Binnen 10 jaar werd in een epische moderniseringsslag heel Nederland aangesloten en raakte de regering volkomen verslaafd aan het gratis geld dat binnenstroomde: “The Dutch dissease” brak uit: hoge inflatie, alles wat naar vieze handen riekte besteden we uit aan gastarbeiders en we richten een overlegeconomie in waar iedereen met de juiste politieke achtergrond (lees: niet communistisch) kon rekenen op pluche baantjes tot ruim voor het pensioen waarna men met gouden handdruk van de welverdiende VUT kon gaan genieten. Doordat het gas van de overheid was ontstond de bizarre situatie dat veel gas verbruiken goed was voor het land. In de jaren 60 en 70 bouwden we supergoedkope tochthokken die we volhingen met radiatoren en CV’s om ze enigszins leefbaar te maken.

Kortom, de fossiele vondst heeft ons een van de luiste, energieinefficiëntste en rijkste landen op aarde gemaakt. En nu is het gas op.

Niet alleen is het gas op, we hebben er ook een klein klimaatprobleempje bij. Onze grootste uitdaging nu? Gebrek aan verbeeldingskracht bij de mensen op het pluche. Waar we in 1950 in 10 jaar tijd 95% van de Nederlanders op aardgas aangesloten kregen hebben we nu te maken met politici als Henk Kamp die persé olie en gas uit een lege steen willen knijpen om hun baantjes bij NAM, SodM en Shell veilig te stellen. Terwijl we een heel land te hervormen hebben. Dus wat gaan we doen?

Ten eerste gaan we voor radicale vernieuwing stemmen. Uw stem gaat dus niet naar VVD, PvdA, of D66. Dit zijn de plucheklevers. U stemt ook niet op de PVV want u leest mijn blog. Blijven over GroenLinks en Partij voor de dieren (partijen die een fantasiewezen als basis hebben neem ik even niet serieus). OK!!!! We hebben ons net als de Grieken en de Spanjaarden ontdaan van de fossielen, nu volle kracht vooruit!

Kijk, we hebben momenteel een bizarre buitenkans:
– aardgas is momenteel geen flikker waard
– geld lenen is gratis
– de winters zijn historisch warm
– we hebben al bijna 10 jaar niets gebouwd
– zonnepanelen en warmtepompen zijn historisch goedkoop

Wat gaan we doen?
– binnen 2 jaar de gasinkomsten uit de begroting halen
– het bedragje dat we zouden verdienen met Gas lenen we van de ECB tegen 0,00005%
– dit geld investeren we in verduurzaming van alle huurwoningen
– binnen 10 jaar iedereen van het gas af, weg met die brandgevaarlijke zooi

Over 10 jaar heeft niemand meer gas nodig, alleen de industrie. De prijs zal tegen die tijd fors gestegen zijn omdat China alle fossiele brandstoffen opkoopt. Het gas dat we bewaard hebben kunnen we dan tegen de hoofdprijs verzilveren om het geleende bedrag mee af te lossen.

Honderdduizenden nu werklozen werken dan in de renovatiebouw, onderhoud van alle warmtepompen en PV-centrales, werkloosheid is historisch laag. Doordat de energierekening naar nul is gegaan daalt de inflatie fors omdat de overheid een knop is kwijtgeraakt om aan te draaien. Pensioenen behouden eindelijk hun waarde.

Door alle focus op elektrificeren ontstaat er in Eindhoven een heuse EV-industrie, zowel qua retrofitten van bestaande auto’s en bestelbusjes als nieuwe voertuigen (auto’s en e-scooters). Omdat ze van hennepvezel gemaakt worden is er geen staalindustrie meer voor nodig, we verbouwen die vezels op de nooit ontgonnen schaliegasvelden in Brabant.

Bij deze dus een oproep aan U, Nederlandse kiezer om te kiezen voor radicale verduurzaming, zodat we goedkoper en comfortabeler kunnen wonen, meer geld overhouden, werk hebben en last but not least, Henk Kamp en Mark Rutte zo’n oplawaaien geven dat ze er tot na hun pensioen op 67 jarige leeftijd voor nodig hebben om te ontdekken welke trein ze in de rug reed. Weg met de corporatistische fossielen, power to the people!


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *