5 miljard schade

Het uitlaatventiel van de Nederlandse staat opent het 8 uur journaal met “uit een onderzoek in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken blijkt dat het bouwen van windmolen parken een economische schade van 5 miljard euro oplevert”. Dat komt omdat het Europese handelssysteem in CO2 rechten geen rekening houdt met de groene revolutie die gaande is en en elk jaar onze grootste vervuilers voor miljarden aan gratis emissierechten cadeau doet. Door de toevloed aan wind en zonnestroom zijn die emissierechten geen drol waard wat leidt tot extreem goedkope kolenstroom. De eigenaars van de ‘vuile’ (quotes van de NOS) kolencentrales proberen nog zoveel mogelijk van hun waardeloze investering goed te maken door de stroom te dumpen.

Het beperken van de CO2 uitstoot, voorkomen van fijnstof, vermeden import van bloedkolen, het weegt niet op tegen de “subsidies” die gegeven worden aan wind op zee. Geen woord over energiebelasting, BTW en winstbelasting die direct terugvloeit in de staatskas.

De vraag is waarom, in opdracht van wie, de NOS zulke overduidelijk “anti duurzaam geframede” items maakt, nota bene op nieuws dat al 10 dagen zo niet meer oud is. Kamp zelf houdt vast aan de bouw van de windparken, hoewel de wet weer aangepast wordt, jaartje traineren, en de parken iets dichter bij de kust moeten/mogen komen.

Er wordt de laatste weken voortdurend een “klimaat” van kan niet (CPB), te duur (EZ) gecreëerd. Hou daar mee op NOS, we hebben haast, we hebben geen seconde te verliezen. Ik sluit af met een Quote van Shaw:
IMG_3673.JPG

TwitterVolgen


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *