Nederlandse Green Wash Vereniging / Dutch Sustainable Growth Coalition

Ik hou het kort, maar ik wilde er toch even iets van zeggen:

Unilever en Shell roepen op tot een wereldwijde aanpak van het klimaatprobleem, wat moet gaan gebeuren met een hogere CO2 prijs. Want CO2 is nu te goedkoop waardoor Unilever en Shell niet geprikkeld worden om hun uitstoot te verminderen.

TJEZUS!!!!! De aarde vergaat, door de door Shells producten veroorzaakte CO2 uitstoot storten de poolkappen in, in Siberië begint de permafrost te ontdooien waardoor het opgeslagen methaan begint vrij te komen, de gletsjers in de Himalaya en de Andes verdwijnen, bijen en vogels sterven uit omdat Unilever alleen maar Monsanto monocultuur gewassen kan gebruiken voor zijn gesuikerde zakken maiswokkels.

Unilever en Shell zouden, als ze dat tenminste ECHT belangrijk vinden, morgen kunnen stoppen met hun campagnes voor GMO-zaden, schaliegasfracken, Noordpoololiezoektochten, belastingvoordeelconstructies voor nog meer olie uit de bijna lege Noordzee enzovoort enzovoort enzovoort.

Maar in plaats daarvan kiest men ervoor zijn handen in onschuld te wassen: de CO2-prijzen zijn te laag, dus, tja, wij worden niet geprikkeld, dus wij kunnen niets anders dan megawinsten blijven maken en daarmee onze criminele lobbyclubs blijven spekken. Niet het allerkleinste beetje introspectie van deze heren, volslagen immoreel, geld geld geld is alles wat telt. De ecologische gevolgen van het eigen product, het productieproces, geen woord daarover.

Ik weet niet HOE laag je kan zakken als CEO van het grootste bedrijf op aarde maar de bodem moet zolangzamerhand toch wel heel aardig genaderd zijn.

Tsssssss.

TwitterVolgen


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *