Eau, Servis Frais (koel geserveerd kraanwater) #horecaplan

(Ge-update versie, KRNWTR zit heel dicht tegen mijn idee aan!)
20131211-202241.jpg

Beste Creatieve Horecaondernemer,

Ik zit hier te broeden op ideëen om Nederland vrij te krijgen van fossiele brandstoffen. Een van mijn gedachten is om bronwater te verbieden (in de VS is er trouwens al een staat met zo’n verbod) omdat het echt idioot is om water uit België en Frankrijk te halen en hier met vrachtwagens te distribueren. Het gaat jaarlijks om minimaal 50.000, en ik vermoed veel meer, vrachtwagentransporten. Die wil ik opdoeken, dat is mijn missie. Omdat verbieden enorm veel weerstand oproept bij ondernemers, en daarmee ook gelijk bij het CDA, VVD en partijen die in de populistische hoek zitten zal zo’n verbod er nooit komen schat ik in. Tijd voor omdenken dus (nieuwe hobby van me).

Er loopt inmiddels al een initiatief KRNWTR genaamd dat iets soortgelijks voorstelt als ik hieronder uiteenzet, ik had me niet goed genoeg verdiept. Voor de compleetheid laat ik de rest van de tekst die ik neerpende (beetje aangepast) wel staan:

Mijn kluppie GroenLinks pleit voor kraanwater op tafel in de horeca, maar dat initiatief gaat om GRATIS water op tafel, en je hoeft het ook niet met alle plannen van je partij eens te zijn. Ik vind het raar dat Spa en Perrier de hoofdprijs kunnen vagen, en dat water uit de kraan, waar voor een horecaondernemer net zoveel, zo niet meer, werk aan zit, gratis zou moeten zijn. Feitelijk hebben Nestlé c.s. de horecaondernemers daardoor bij de ballen, die gaan echt niet voor kannen gratis water, dat kost ze een godsvermogen! Ze zouden wel gek zijn. Ik zie echter een mogelijkheid om kraanwater zo te framen dat je het wel kan verkopen. Ik ben benieuwd naar jouw mening, slimme horecatijger, je mag het idee hebben, ik heb geen netwerk om zoiets te realiseren, jij wel. Om succesvol te zijn kan mijn idee veel beter gedragen worden door een ondernemer dan door een politieke partij met de zweem van elitair en anti-ondernemer (ten onrechte zoals je ziet). Luister.

Koel Geserveerd Kraanwater (r) – Eau Servis Frais (r)

Als je aan kraanwater 4 diensten toevoegt kan je het heel goed voor €0,50 (of meer) per glas verkopen, ik denk de netto winstmarge op een Spa Rood? De diensten die je toevoegt zijn:
1 – koeling
2 – serveren
3 – verse smaaktoevoeging – Citroen / Limoen / Munt / Exotic
4 – bijdrage aan een gezonder milieu

1 en 2 verkoop je via een landelijke/lokale campagne. 3 biedt je de kans om met de klant een natuurlijk verkoopgesprek aan te gaan:
“Mogen wij een karaf water?”
“Natuurlijk mevrouw, wij serveren ESF zoals u op de kaart gezien heeft, en wij voegen uw favoriete smaak toe, we hebben vandaag verse munt en tijm uit onze biologische tuin, citroen en limoen, wat blieft u?”
4 leg je uit op je menukaart met een logo, en je waterglazen hebben of dat logo, of een papiertje om het voetje met het logo, zodat de consument er een echt lekker bio-ei gevoel van krijgt (cool logo is dus extreem belangrijk, maar dat vertrouw ik jou wel toe).

Ik weet niet of je zoiets
1) als ondernemer onder licentie zou moeten uitbrengen (1ct/glas?)
2) weg moet geven, met de hoop dat het viral gaat, omdat het de ondernemers verlost van het juk van de waterverkopers, of
3) dat je de landelijke Horeca er achter moet krijgen.

Mijn voorkeur gaat uit naar het tweede omdat 1 de zweem van winstbejag heeft (en dat is in relatie tot de prijs van kraanwater een killer denk ik) en bij 3 de Horeca-organisatie natuurlijk volledig kapotgelobbied wordt door Nestlé, die zou zoiets nooit voor elkaar krijgen, het is een miljardenbusiness die ik probeer uit te roeien. Nr. 2 is helemaal GroenLinks en hip en 2014 en heeft volgens mij de grootste kans!

Ik weet 100% zeker dat mensen die uit eten gaan dit idee met beide armen aan zullen grijpen. Ik voel me nu altijd belazerd al ik een kan water vraag (omdat ik thuis altijd water drink, en ik helemaal geen Spa Blauw wil) zou er graag voor betalen, maar dat kan nu niet.

Als het lukt is de volgende nog verdergaande stap: bubbeltjeswater uit je Cola automaat: “GemeentePils (r)” in 4 gradaties : “barely noticeable” tot “bruisbek”

Dit is win-win-win.

Wat denk je? Je mag het idee hebben, Ik zeg cool logo ontwerpen, foldertjes drukken en gaan!

En als het aanslaat verwijs je naar mijn blog, ik doe het om mijn ideeën verkocht te krijgen, meer heb ik niet nodig,

Succes met je winkel!

TwitterVolgen
(Als je dit een leuk verhaal vond moet je het even verder twitteren)

20131208-094000.jpg


Reacties

3 reacties op “Eau, Servis Frais (koel geserveerd kraanwater) #horecaplan”

  1. Beste Lars,

    Even ter correctie. KRNWTR inspireert de horeca om kraanwater te serveren in plaats van het minder milieuvriendelijke bronwater en stimuleren consumenten om er een redelijk bedrag voor te betalen. Daarom hebben wij ons juist niet verbonden aan het initatief van GroenLinks om gratis kraanwater te verplichten. Een ondernemer kan dat heel goed zelf bepalen en
    thuis is het water ook niet gratis.

    Door van kraanwater een merk te maken, in combinatie met stijlvolle karaffen en leuke kraanwater recepten, zorgen we ervoor dat mensen bereid zijn ervoor te betalen en nadenken over andere, simpele vormen die duurzaamheid stimuleren. Door deze benadering staat KRNWTR inmiddels zowel op talel als op de menukaart bij steeds meer restaurants en (catering)bedrijven.

    Je kan mij mailen om meer informatie te krijgen over KRNWTR of neem een kijkje op onze website, http://www.krnwtr.nl.

    Groet,
    Roderick

    1. Roderick,

      Ik heb jullie initiatief denk ik niet goed weggezet, straks even goed lezen en mijn stuk aanpassen,,

      Lars

  2. […] schone snelweg rijdt lekkerder, BRAAK! Ga je schamen met je reclamebureau. Ga jezelf omdenken! Help KRNWTR aan een gigantische naamsbekendheid, verkoop siroop in plaats van aangelengde limonade op basis van […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *