Prijsvinding op de aandelenbeurzen : DOW naar record

Met de DOW-Jones op het hoogste punt ooit een paar kanttekeningen over de beurs als prijsvindingsplek:

– de Amerikaanse Centrale Banken “kopen” (lees creëeren $ met de enterknop) inmiddels 85% van de staatsleningen die de regering op “de markt” brengt.
– de rente is daarmee 100% gemanipuleerd en zo goed als 0, er is geen prijsvinding meer
– hierdoor worden gepensioneerden en pensioenfondsen die rendement zoeken gedwongen aandelen te kopen (en zie daar: record!)
– door politieke onwil betalen de grootste bedrijven op aarde geen belasting meer over hun winsten waardoor kleine bedrijven die wel belasting moeten betalen weggeconcureerd worden
– het enhousiasme op de beurs wordt gevoed omdat volgens de heren handelaren “overheden van grote economiën bereid lijken te blijven om hun economiën met grote sommen geld te blijven stimuleren”
– vooral China is een aanjager, het land waar lege miljoenensteden gebouwd worden om de bouwsector maar niet te hoeven laten krimpen.
– de High Frequency traders mogen “legitiem” de individuele belegger bestelen, zowel bij de aankoop als bij de verkoop van aandelen door ze slechter koersen voor te spiegelen dan ze zouden krijgen dan als er niet door robots gehandeld zou worden.

Als je een stapje terugdoet en het geheel overziet kan je tot geen andere conclusie komen dan dat dit in één groot tranendal moet eindigen


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *