1-2-3 Energietransitieplan

Al mijn advies draait om het 1-2-3 Energietransitieplan. Het is in mijn jarenlange adviespraktijk gebleken dat mijn klanten het meest gebaat zijn met een gefaseerd plan met een begroting voordat de schop de grond in gaat, bij wijze van spreken.

Ik probeer mijn klant zo snel mogelijk zoveel mogelijk te laten profiteren van de investeringen. Ik geloof niet zo in zonnepanelen die na 8 jaar terugverdiend zijn en nul komma nul bijdragen aan het wooncomfort. Mijn klant snapt dat ook. Uit deze ervaring is het 1-2-3 plan ontstaan

Stap 1

We gaan het huis isoleren en koudebruggen aanpakken. Ook kijken we naar de ventilatie en de mogelijkheid te besparen op het verbruik van apparatuur. We bereiden zoveel mogelijk de afsluiting van het gas voor : elektrisch koken en de sfeerhaard……….. ouch… Ja, we zijn streng met een knipoog.

Stap 2

In deze stap gaan we het huis van het gas afsluiten. De CV-ketel wordt vervangen door een efficiënte warmtepomp en het afgiftesysteem wordt geoptimaliseerd.

Stap 3

Gefeliciteerd, U draagt niet meer bij aan de aardbevingen in Groningen en met elk zonnepaneel en windmolen die er in Nederland bijgeplaatst wordt wordt uw huis automatisch duurzamer. Als uw dak er geschikt voor is dan helpen we ook nog mee met het plaatsen van zonnepanelen, maar we helpen U net zo graag met het zoeken naar PostCodeRoos-projecten in uw buurt als er geschikte sporthalen of winkelcentra zijn die we vol kunnen leggen. Dan blijven uw mooie geglazuurde dakpannen gewoon lekker liggen en wekt U toch duurzame stroom op.

Comfortabel wonen in een huis dat toekomstbestendig is gemaakt? Dat doe je met een 1-2-3 Energieplan van Everything Sustainable!